Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bursa Teknik Üniversitesi Öğrencilerine 15 Bin Lira Destekli İstihdam Fırsatı Sağlanıyor

    Bursa Teknik Üniversitesi’nden 346 öğrenci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tanıtımını yaptığı Ulusal İstihdam Projesi Gençlik Programı’ndan yararlanacak. Program, öğrencilere kariyer fırsatları sunarak, aylık 15.162 TL gelir desteği ve eğitim imkânları sağlayacak. Başvurular 10-14 Şubat 2025 tarihleri arasında yapılabilecek.

    Bursa Teknik Üniversitesi'nden 346 öğrenci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıtımını

    Bursa Teknik Üniversitesi, Ulusal İstihdam Projesi Gençlik Programı kapsamında 346 öğrencisine destek sağlayacak. Öğrencilere, eğitim süreçleri boyunca yetenek ve ilgi alanlarına uygun işlerde çalışma imkânı tanıyacak bu programa katılan gençler, duruma bağlı olarak aylık 15 bin 162 liraya kadar destek alabilecek.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki lansmanda, Bursa Teknik Üniversitesi öğrencilerine özel 346 kontenjan ayrıldığı duyuruldu. Bu proje çerçevesinde katılımcılar en fazla haftada 3 gün çalışabilecek. Programa katılan öğrencilere, devlet tarafından kısa süreli iş sigorta primleri ödenecek. Ayrıca, bireysel danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra, iş arama, finansal okur yazarlık, özgeçmiş yazımı ve mülakat teknikleri gibi konularda çeşitli eğitimler verileceği açıklanırken, bu programın gençlerin kariyer gelişimine büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

    BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Bu program, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine yönelik iş fırsatları sunarak kariyer yolculuklarında önemli bir destek sağlıyor. Verilen bu imkanlar, sadece maddi destek değil, aynı zamanda profesyonel beceri kazanmalarına ve alanlarında daha fazla bilgi edinmelerine de katkıda bulunacak. Gençlerimizi hayata hazırlamada önemli bir aşama olan bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

    Bu programdan yararlanmak isteyenler, örgün eğitim gören ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencileri olmalı. 18 yaşını doldurmuş, hanesinde 3 asgari ücretten az geliri bulunan Türkiye Cumhuriyeti uyruklu üniversite öğrencileri, başvurularını 10-14 Şubat 2025 tarihleri arasında www.iskur.gov.tr üzerinden gerçekleştirebilecek.