Sakarya'da Fabrika Patlaması
Sakarya'nın Hendek ilçesinde, 8 Mayıs günü, Kargalı Hanbaba Organize Sanayi Bölgesi 10. Sokak üzerinde bulunan bir fabrikada buhar kazanında patlama meydana geldi. Olayın ardından fabrikada yangın çıkarken, işçiler hızlı bir şekilde tahliye edildi. Patlamada ağır yaralanan 25 yaşındaki Tayfun Atış da dahil olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı.
Olay Yeri ve Müdahale
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, AFAD ve jandarma ekibi sevk edildi. Ekipler, bölgeye ulaşarak geniş çaplı güvenlik önlemleri aldıktan sonra yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi ile yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından civardaki hastanelere sevk edilirken, ağır yaralanan Atış, Kocaeli'ne nakledildi.
Tayfun Atış'ın Durumu
Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi'nde tedavi gören Tayfun Atış, yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kurtarılamadı. Bu olay, fabrikanın güvenlik önlemlerinin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.





