Ana SayfaGüncelBilecik Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında Sokak Hayvanlarına Yönelik Ücretlerin Belirlenmesi Konusu...

Bilecik Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında Sokak Hayvanlarına Yönelik Ücretlerin Belirlenmesi Konusu Ele Alındı

Bilecik Belediyesi, Nisan ayı Meclis toplantısını Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’nın önderliğinde gerçekleştirdi. Toplantıda, sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi ve pasaport işlemleri için belirli ücretlerin tespit edilmesine yönelik bir görüşme yapıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen bu toplantıda toplamda 16 gündem maddesi ele alınarak karara bağlandı. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 33. maddesi uyarınca gizli oylama ile 3 yeni Belediye Encümeni Üyesi seçimi yapıldı. Ayrıca, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun oluşturulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve bu komisyona üye seçimi konuları görüşüldü. İmar, Ücret ve Tarife, Hukuk ve Çevre Komisyonlarının kurulması ile ilgili konular da gündeme getirildi. Toplantı, 2024 yılı için Denetim Komisyonu Raporunun okunmasıyla devam ederken, Pelitözü Mahallesi’nde belirli parsellere ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği de ele alındı.

Sokak hayvanları için yürütülen sahiplendirme ve pasaport işlemleriyle ilgili görüşmeler yapıldı. Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, sokak hayvanlarına ait pasaportların Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden alınması konusunda oybirliği sağlanırken, pasaport, çip ve aşı uygulama ücretlerinin belirlenmesi için Ücret ve Tarife Komisyonuna yönlendirme yapıldı. Ayrıca, Bilecik Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletmesi’nin faaliyetlerine ‘Şehir içi toplu taşıma hizmeti’ eklenmesi konusunda buluşma sağlandı.

Belediye bünyesinde toplu taşıma hizmeti sunmak amacıyla, halk otobüsü işletmeciliği için belirli güzergahların ve otobüs sayılarını belirlemek amacıyla Belediye Encümenine yetki verilmesi hususu görüşüldü. Belediye Halk Otobüslerinin bilet tarifesinin belirlenmesi meselesi de Ücret ve Tarife Komisyonuna sevk edildi. 2009 yılında yürürlüğe giren Şehir İçi Minibüs Yönetmeliği’nin yerini alacak olan yeni Şehir İçi Toplu Taşıma Yönetmeliği hakkında ise Hukuk Komisyonuna iletişim yapılması kararlaştırıldı. Toplantının ilerleyen kısmında, 2024 Yılı Belediye Faaliyet Raporu meclis üyelerine sunuldu. Bilecik Kayı Gıda Temizlik Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin taşımacılık faaliyetinin eklenmesi de oyçokluğuyla desteklendi.

Son olarak, Bilecik Belediyesi Kayı Gıda Temizlik Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sermaye artırımı konusu detaylı bir şekilde değerlendirilmek üzere Hukuk Komisyonuna sevk edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Düzce’de Basın Mensuplarından Vali Aslan’a Resmi Gazete Hediyesi

Düzce'deki basın mensupları, il oluşunun 26. yılı için Vali Selçuk Aslan'a tarihi bir hediye sundu. Gazeteciler, 1999 tarihli Resmi Gazete'nin orijinal nüshasını takdim etti. Vali Aslan, hediyeden memnuniyetini ifade ederek dijitalleşme sürecinin basılı belge geleneğini sona erdirdiğini belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, MHP İl Teşkilatı ve İlçe Başkanlarını Makamında Ağırladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, MHP Kayseri İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın ve ilçe belediye başkanlarını makamında ağırladı. Dayanışmanın önemine değinen Büyükkılıç, misafirlerine teşekkür ederek Kayseri’nin örnek bir şehir olduğunu vurguladı. Kalın ise Büyükkılıç’a misafirperverliği için teşekkür etti.

Marmaris Kaymakamlığı’ndan Düzensiz Göçle Mücadeleye Yönelik Sıkı Denetim Uygulamaları

Marmaris Kaymakamlığı, düzensiz göçle mücadele kapsamında denetim çalışmalarını sürdürüyor. Kaymakam Nurullah Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Samed Seyhan ile denetimlerde bulunarak, saha ekiplerine teşekkür etti. Kontrollerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi.

Afyonkarahisar’da Jandarma, Çeşitli Suçlardan Aranan 42 Kişiyi Ele Geçirdi

Afyonkarahisar'da jandarma, son bir hafta içinde aranan 42 kişiyi yakaladı. Yapılan yol kontrol ve devriye faaliyetleri sonucunda tespit edilen şahıslardan 8'i, mahkeme kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ordu’da Yabancı Uyruklu Şahsın Midesinden Uyuşturucu Çıktı, İki Kişi Tutuklandı

Ordu'da narkotik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, F.J. ve A.R.S. isimli yabancı uyruklu kişiler tutuklandı. Bir zanlının midesinde tespit edilen 407 gram metamfetaminin ele geçirilmesiyle, uyuşturucu ticaretine karşı önemli bir darbe vuruldu.