Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı, Mahkeme Kararıyla Süresiz Olarak Kapandı

    Ankara’da teleferik hattı, Mimarlar Odası’nın 2013’teki davası sonrası mahkeme kararıyla süresiz kapatıldı. EGO, hattın yeniden açılması için imar planlarının güncellenmesi gerektiğini belirtti. Şentepe sakinleri, alternatif ulaşımın yetersizliğinden şikayetçi. Ali Üren, teleferik hizmetinden memnun kaldığını ifade ederken; Nurettin Köksal ve Metin Gündoğar, teleferiğin acilen açılmasını istedi.

    Ankara'da teleferik hattı, Mimarlar Odası'nın 2013'teki davası sonrası mahkeme kararıyla

    Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı Süresiz Olarak Kapandı

    Ankara’nın Yenimahalle-Şentepe hattında uzun yıllar boyunca hizmet veren teleferik, hukuki süreçler sonucunda süresiz olarak durduruldu.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü, Mimarlar Odası’nın 2013’te başlattığı dava sürecinin ardından teleferik sisteminin kapatıldığını duyurdu. İlgili mahkeme, hatla ilgili yürütülen imar, ruhsat ve altyapı konularındaki itirazları dikkate alarak, mevcut koşullar altında teleferik sisteminin devam etmesine izin vermedi. EGO yetkilileri, hattın yeniden faaliyete geçmesi için imar planlarının ve teknik düzenlemelerin güncellenmesi gerektiğini belirtti. Şentepe’deki vatandaşlar, teleferiğin kapanması nedeniyle toplu taşımada zorluklar yaşandığını ve mevcut alternatiflerin yetersiz kaldığını ifade ediyor.

    Teleferiğin Kapatılması Ulaşımı Etkiledi

    EGO Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, “Mimarlar Odası tarafından açılan dava neticesinde, mahkeme imar planının iptaline karar vermiş olup, yeni düzenleme yapılana dek teleferik hattımız kapalı kalacaktır. Vatandaşların mağduriyet yaşanmaması adına, aynı güzergâhta 271 numaralı hatta ek otobüs seferleri düzenlenecektir” denildi.

    Teleferiğin etkili bir ulaşım aracı olduğunu ve yeniden hizmete girmesi gerektiğini dile getiren Ali Üren, “Teleferikten çok memnundum, ailemizle birlikte rahat bir şekilde gidip geliyorduk. Şimdi ise trafik sorunu ile baş başa kaldık. Yetkililerden teleferiğin bir an önce açılmasını talep ediyorum,” ifadelerini kullandı.

    Bireyler İsyanda

    Teleferiğin durumu nedeniyle belediyeye isyan eden Nurettin Köksal ise “Teleferiğin ilk açılışını coşkuyla karşıladık ama şimdi kullanılamaz bir duruma geldi. Eğer eksiklikleri varsa, bunların giderilip tekrar hizmete sunulması gerekiyor. Yazık ki böyle bir yapı halkın hizmetine sunulmadan bırakılamaz,” dedi.

    Metin Gündoğar da teleferiğin kapatılmasının Keçiörenliler için büyük bir sorun oluşturduğunu belirterek, “Bu teleferik çokça kullanılıyordu. Şimdi hiçbir yere gidemiyoruz. Buna bir çözüm bulunsun. Niçin kapanıyor bu kadar masrafın ardından?” diyerek tepkisini dile getirdi.

    Ulaşım Zorluğu Çekiliyor

    Hanım Gökçe ise, “Teleferik öğrenciler ve diğer vatandaşlar için ideal bir ulaşım aracıdır. Şu an ise dolmuşlar aşırı kalabalık. Teleferiğin yeniden açılması için yetkililerden destek bekliyoruz. Çok fazla masraf edildi, herkesin rahatça ulaşım sağlaması gerekmekte,” dedi. Yüzlerce vatandaşı etkileyen bu durum, Ankara’daki ulaşım sorununu bir kez daha gündeme getirdi.