Kitap, Güçlü Toplumun Temeli

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Kitap Fuarı'nın açılışında önemli mesajlar verdi. Açılışta, 'İyi bir nesil, iyi bir gençlik, güçlü bir ülke demek, güçlü bir toplum demek' sözleriyle gençliğin ve eğitimin önemini vurgulayan Erdoğan, Cumhurbaşkanı'nın önümüze koyduğu Türkiye Yüzyılı hedefinin, güçlü temelli çalışmalara zemin hazırladığını ifade etti. Kitap, bu güçlü toplumun temel taşlarından biri olarak nitelendirildi.

Erdoğan, evde kitap okuma alışkanlığının çocukların gelişiminde büyük rol oynadığını belirterek, 'Bugün Türkiye'nin önemli mücadelelerinden biri bağımlılıklardır. Çocukların kitap okuma alışkanlığı kazandıkça, ailelerinde pozitif değişimlerin yaşandığını görüyoruz' dedi. Bir nesil bozulmadığında ikinci nesil de sağlam kalır ifadesiyle, yeni nesillere yapılacak yatırımların önemini vurguladı.

Gençler ve Geleceğin Teminatı

Erdoğan, gençlerin temiz ve doğru bireyler olarak toplumun geleceğine büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi. 'Onların bizden daha iyi olma potansiyelleri var. Bu nedenle onları desteklemek ve korumak zorundayız' diyen Erdoğan, belediyenin çocuklara yönelik teşvik edici projelerini de takdir etti. Ayrıca, İlim Yayma Vakfı olarak 50. yıl dönümü kapsamında 50 okula kütüphane kazandırdıklarını belirtti.

Bu yıl 26 Eylül – 4 Ekim tarihleri arasında 'Bir Dünya Kitap, Bir Kitap Dünya' temasıyla düzenlenen fuarda, onur konuğu olarak Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma yer aldı. Kitap fuarı, çocukların okuma alışkanlıklarını geliştirmeyi ve kültürel birikimlerini artırmayı amaçlıyor. Sultanbeyli Belediyesi, bu tür projelerle toplumun kültürel gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı