Dezenflasyon Süreci ve Enflasyon Beklentileri
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dezenflasyon sürecinin devam edeceğine dair umut verici açıklamalarda bulundu. Bakan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın gerçekleştirdiği piyasa katılımcıları anketine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, enflasyon beklentilerinin Kasım ayında yükseliş gösterdiğini ifade etti.
Kararlılık ve Sıkı Politikalar
Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, enflasyon beklentilerinin son dönemdeki gelişmelere hassas olduğunu belirtti. Ayrıca, sıkı maliye ve para politikalarının yanı sıra hedef enflasyon ile uyumlu fiyat ayarlamaları ile arz yönlü önlemlerin dezenflasyon sürecine önemli katkı sağladığını vurguladı. “Uyguladığımız politikalar sayesinde dezenflasyonun devam etmesini ve enflasyon beklentilerinin zamanla hedeflerimize yeniden yaklaşmasını öngörüyoruz,” diye belirtti.
Bu açıklamalar, Türkiye’nin ekonomik istikrarı için atılan adımların önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Hükümetin kararlı duruşu, piyasalarda güven oluşturmaya devam ediyor.


