Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Afyonkarahisar'da düzenlenen teşkilat buluşmasında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Güler, dünyanın mevcut durumunu değerlendirerek, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın liderliğinde, sadece gelişmeleri izleyen bir ülke değil, aynı zamanda bölgede istikrar üreten ve diplomatik-askeri ağırlığını hissettiren bir küresel güç haline geldiğini belirtti.
Türkiye'nin Savunma Gücü
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, hudut güvenliği ve Mavi Vatan‘daki hakların korunması gibi kritik alanlarda büyük fedakarlıkla görev yaptığını dile getiren Bakan Güler, ordunun gücünü, yerli savunma sanayisinde atılan tarihi adımlardan aldığını vurguladı. İnsansız sistemlerden milli gemilere, hava savunma füzelerinden kara ve hava platformlarına kadar geliştirilen yerli sistemlerin, Türkiye'nin askeri imkanlarını ileri taşıdığını ve bu ürünlerin ülke ekonomisine ciddi katkılar sağladığını belirtti.
Türkiye Yüzyılı Vizyonu
Türkiye Yüzyılı vizyonunun, bütüncül bir kalkınma modeli olduğunu ifade eden Güler, “Savunmada güçlü, ekonomide üretken, teknolojide ileri ve diplomaside etkili bir Türkiye hedefliyoruz” dedi. Şehirlerin ve ilçelerin gelişmesinin, Türkiye'nin toplam gücünü artırdığını kaydeden Güler, güvenlik alanındaki kazanımların kalıcı olmasının önemine vurgu yaptı.
Ayrıca, terörle mücadelede elde edilen kazanımlara değinen Bakan Güler, terörün tamamen ülke gündeminden çıkarılması için kararlılıkla çalışıldığını belirtti. “Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesi Hakkındaki Kanun” ile bu sürecin hukuki ve kurumsal zeminini sağlamlaştırdıklarını ifade etti. Bakan Güler, teşkilat mensuplarının fedakarlıklarını takdir ederek, dezenformasyon ve provokasyonlara karşı sağduyunun korunması gerektiğini vurguladı.





