Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aydın’ın Yenipazar İlçesinde Gıda Güvenliği ve Hayvancılıkta Hastalıklara Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde düzenlenen toplantıda, bitkisel üretimde kalite ve gıda güvenliği ile hayvancılıkta hastalıklarla mücadele konuları ele alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen buluşmaya, yerel yetkililer ve üreticiler katıldı. Murat Karataş, Emrah Yemlik ve Gıda Mühendisi Ümit Ünlü, katılımcılara şap hastalığı ve İncir üretimindeki kalite sorunları hakkında bilgi verdi. Bu tür bilgilendirme toplantılarının devam edeceği bildirildi.

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde düzenlenen toplantıda, bitkisel üretimde kalite ve gıda

Yenipazar’da Gıda Güvenliği ve Hayvancılık Toplantısı Gerçekleştirildi

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde, bitkisel üretim konularında kalite artışı ve gıda güvenliğine yönelik bir toplantı düzenlendi. Hayvancılıkla ilgili olarak da hastalıklarla mücadeleye dair önlemlerin ele alındığı bu etkinlik kırsal bölgelerde bilgilendirme çalışmalarının bir parçası olarak öne çıkıyor.

İncir’nin Aydın’daki bitkisel üretiminin en değerli bileşeni olduğunu belirten yetkililer, kırsal mahallelerde yürütülen bilgilendirme faaliyetlerinin devam ettiğini vurguladı. Hayvancılıkla ilgili en büyük tehditlerden biri olan şap hastalığı öncelikli olarak masaya yatırılarak, hayvan sağlığı ile hijyen konularında da derinlemesine bilgiler verildi. Mahalle Muhtarı Mustafa Kıroğlan’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan Yenipazar Kaymakamı Murat Karataş, ADÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sürmen, Sultanhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kılıçkan, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Özaslan, İlçe Emniyet Amiri Hacı Ali Katman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayşe Acar ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erkan Kasırga gibi birçok yetkili, üreticiler ve üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Bu toplantıda, bitkisel üretimde zararları minimize etmek ve gıda güvenliğini sağlamak için izleyecekleri yol haritası hakkında bilgiler paylaşıldı.

Yenipazar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Emrah Yemlik, katılımcılara şap hastalığına dair bulaşma yolları, belirti ve korunma yöntemleri hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu. İncir üretimi ile ilgili aflatoksin ve okratoksin sorunları, bunların önlenmesi ve ihracat kalitesi üzerindeki etkileri Gıda Mühendisi Ümit Ünlü tarafından katılımcılara aktarıldı.

Bu tür bilgilendirme toplantılarının, üretici ve diğer sektör paydaşlarının farkındalığını artırmayı ve doğru uygulamaların yaygınlaşmasına katkı sağlamayı amaçladığı ifade edildi. Toplantıların devam edeceği bildirildi.