Gaziantep’te “Huzur 27” Uygulamasıyla Güvenlik Denetimleri Gerçekleştirildi
Gaziantep’te düzenlenen “Huzur 27” uygulaması, polis ekipleri tarafından büyük bir titizlikle gerçekleştirildi. Bu kapsamda, çok sayıda aranan şahıs yakalanırken kurallara uymayan sürücülere de ağır yaptırımlar uygulandı.
Aranan Şahıslar ve Suç Unsurları Ele Geçirildi
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği denetimlerde toplamda 13 bin 610 kişi sorgulandı. Bu sorgulamalar esnasında, çeşitli suçlardan aranan 54 kişi yakalandı. Denetimlerde, bir adet ruhsatsız tabanca, 34 gram uyuşturucu madde ile 10 adet uyuşturucu hapın da ele geçirildiği belirtiliyor. Ayrıca, bu olaylarla bağlantılı olarak toplamda 66 kişi hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.
Trafik Denetimleriyle Ceza Yağdı
Uygulama çerçevesinde, bin 330 araç üzerinde de sorgulama yapıldı. Trafik kurallarına aykırı davranan 71 araca toplam 797 bin 439 TL tutarında para cezası kesildi.
Kentteki huzur ve güvenlik ortamını korumak amacıyla yapılan bu denetimlerin devam edeceği ve önümüzdeki günlerde de aralıksız sürdürüleceği bilgisi verildi. Gaziantep halkının güvenliği için polisin aldığı bu önlemler, kent genelinde takdirle karşılanıyor.

