Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Avukat Ülgenay Karakuş, yemin töreninde İstanbul Baro Başkanı Kaboğlu ile el sıkışmadı

    Avukat Ülgenay Karakuş, İstanbul Barosu’ndaki ruhsat töreninde Baro Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun elini sıkmayarak, Anayasa’nın değiştirilemez ilk üç maddesi hakkındaki görüşlerine tepki gösterdi. Kaboğlu’nun insan hakları konusundaki açıklamalarına katılmadığını belirten Karakuş, bu durumu içten bir davranışla ifade ettiğini vurguladı.

    Avukat Ülgenay Karakuş, İstanbul Barosu'ndaki ruhsat töreninde Baro Başkanı Prof.

    İstanbul Barosu’ndan avukatlık belgesini alan Avukat Ülgenay Karakuş, yemin töreni sırasında İstanbul Baro Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ile el sıkışmayı reddetti.

    27 Ocak 2025 tarihinde İstanbul Barosu’nda düzenlenen yemin merasiminde, avukatlık ruhsatını teslim alırken Kaboğlu’nun uzattığı eli geri çevirdi ve bu durum, Kaboğlu’nun daha önceki görüşlerine bir tepki olarak değerlendirildi.

    “Anayasa’nın değişmez ilk üç maddesiyle ilgili açıklamalarından dolayı elini sıka bilmem” açıklamasında bulunan Karakuş, olayın, ruhsatın takdim edildiği an gerçekleştiğini belirtti. Karakuş, sahneye çıktığı sırada, Kaboğlu’nun Anayasa’nın değiştirilmemesi gereken bu maddeleri hakkında yaptığı yorumları nedeniyle elini sıkmayı uygun görmediğini aktardı. Kaboğlu’nun, Anayasa’nın ikinci maddesinde geçen insan haklarına saygı durumu hakkında değişiklik yapılması gerektiğini savunduğunu ifade etti.

    Karakuş, Kaboğlu’nun İstanbul Barosu seçimlerini kazandığında dile getirdiği düşünceleri sahnede yeniden ifade ettiğini söyleyerek, “Kaboğlu, insan haklarıyla ilgili konuların revize edilebileceğini savundu. Ancak onun görüşlerine saygı duymuyorum,” şeklinde belirtti.

    El sıkışmama kararının içinden geldiğini vurgulayan Karakuş, “Elini sıkmak içimden gelmedi. Bu nedenle elini sıkmadım. Anayasa’mıza karşı bir gedik açılmak istendiğini düşünüyorum. Hukuk eğitimi almış herkes, Anayasa’nın dördüncü maddesinin değiştirilemeyeceğini bilir. Bu nedenle kendisine anayasa profesörü olması hasebiyle dördüncü maddeyi hatırlatmayı uygun görmedim,” diye konuştu.