AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı olan Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Sivas'ta düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı Buluşmaları' programında önemli açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı konuşmada, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Türkpol yapılanmasının, Interpol benzeri bir teşkilatlanma modeli olarak güvenlik birimlerinin iş birliğini artırmayı hedeflediğini ifade etti.

Türkiye Yüzyılı Buluşmaları Nedir?

Prof. Dr. Zorlu, Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı düzenlenen bu buluşmaların, partinin yetkili organları ve milletvekilleri ile vatandaşları bir araya getirdiğini belirtti. Bu etkinliklerin, ülke genelinde siyasi bir kucaklaşma yaratmayı amaçladığını vurgulayan Zorlu, bu projenin siyaset üstü bir vizyon olduğunu dile getirdi.

Ankara'da Önemli Zirve

Ankara'da gerçekleştirilecek Türk Devletleri zirvesi hakkında da bilgi veren Zorlu, 29-30 Ekim tarihlerinde Cumhurbaşkanı'nın ev sahipliğinde Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin liderlerinin bir araya geleceğini belirtti. Bu zirvede, ortak müze kart uygulaması ve pasaportsuz seyahat gibi önemli projelerin müjdelerinin verileceğini açıkladı. Ayrıca, Türk Devletleri Teşkilatı Aile ve Kadın İş Birliği Konseyi'nin kurulacağı müjdesini de ilk kez burada duyurdu.

Bu buluşmalar ve Türkpol teşkilatlanma modeli, Türkiye'nin uluslararası alandaki gücünü ve Türk Devletleri ile olan ilişkilerini güçlendirme amacı taşımaktadır. Prof. Dr. Zorlu'nun açıklamaları, bu hedeflerin gerçekleştirilmesine yönelik önemli adımların atılacağını göstermektedir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı