Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD Ordusu Karayipler’de Uyuşturucu Kaçaklarına Hava Saldırısı Düzenledi: 3 Kişi Öldü

ABD ordusu Karayipler’de uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir gemiye hava saldırısı düzenledi. Olayda üç kişi yaşamını yitirirken, Savunma Bakanı Pete Hegseth, operasyonun terörizme karşı kararlılıklarının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Bu haberin fotoğrafı yok

ABD Ordusundan Karayipler’deki Uyuşturucu Kaçakçılığına Darbe

ABD ordusu, Karayipler bölgesinde uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir gemiye düzenlediği hava saldırısıyla dikkatleri yeniden üzerine çekti. Bu operasyon sonucunda 3 kişi hayatını kaybetti.

ABD’nin denizaşırı askeri operasyonlarını yoğunlaştırarak uyuşturucu kaçakçılığına karşı kararlı bir tutum sergilediği biliniyor. Savunma Bakanı Pete Hegseth, saldırının Başkan Trump’ın talimatıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Hegseth yaptığı açıklamada, “Bugün, kararı alınan bir strateji çerçevesinde Karayipler’de tanımlanmış bir terör örgütü tarafından işletilen bir uyuşturucu gemisine hedef alınarak ölümcül bir operasyon düzenlendi. Bu gemi uzun bir süre boyunca yasadışı uyuşturucu taşımacılığı yaptığı bilinen rotada seyrediyordu. Saldırı sırasında gemide bulunan 3 kaçakçı hayatını kaybetti, ve bu operasyon uluslararası sularda gerçekleştirildi. ABD güçlerine yönelik hiçbir zarar verilmedi” ifadelerine yer verdi.

Bakan Hegseth, kaçakçıların ABD topraklarında insanları zehirlediğini vurgulayarak, “Başarısız olacaklar. Bakanlık, bu tür operasyonlarla onlara El-Kaide’ye uyguladığımız gibi yaklaşacak. Onları izlemeye, takip etmeye ve gerektiğinde etkisiz hale getirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Son günlerde ABD, Karayipler ve Pasifik bölgesinde uyuşturucu kaçakçılığı yapan teknelere yönelik düzenlediği operasyonlarda toplamda 15’ten fazla saldırıda en az 65 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. ABD, bu durumla mücadele amacıyla kararlılığını sürdürecek.