Zonguldak’ta Afganistan Uyruklu Vezir Mohammad Nourtani’nin Ölümüyle İlgili Karar Onandı
Zonguldak’ta ormanlık bir alanda yanmış halde bulunan Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani’nin ölümüne ilişkin yargılanan 6 kişiye verilen cezanın istinaf mahkemesince onaylandığı bildirildi.
6 Sanık Hakkında Verilen Hapis Cezaları
Kırat Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 2023 yılının Kasım ayında cesedi bulunan 50 yaşındaki Nourtani’nin davası, Nisan ayında gerçekleştirilen bir duruşmada sonuçlandı. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu olan 6 sanıktan 3’ü duruşmanın tamamlanmasıyla cezalandırıldı. Sanıklardan Enver G. ve Hakan K., “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 5 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum oldu. Diğer tutuklu sanık A.A. ise “suç delillerini yok etme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Tutuksuz sanıklar E.D. ve S.K. benzer bir suçtan 2 yıl hapse çarptırılırken, olayın çözümüne katkı sağlayan A.Ç.’ye 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.
İstinaf Mahkemesi Kararı İnceledi
Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını değerlendirerek, dosyadaki belgeleri ve gerekçeleri inceleyerek sanıkların cezasının hukuka uygun olduğuna karar verdi. Mahkeme, ifade edilen gerekçelerde herhangi bir hataya rastlanmadığını belirtti.
Aile ve Avukatların İtiraz Süreci
Verilen kararın kesinleşmesinin ardından, Nourtani’nin ailesinin ve sanıkların avukatlarının bu karara itiraz etmeyi planladıkları öğrenildi. Olayın detaylarının ve yargı sürecinin ilerleyişinin ne yönde gelişeceği merak konusu.
ZONGULDAK’TA 50 YAŞINDAKİ AFGANİSTAN UYRUKLU VEZİR MOHAMMAD NOURTANİ’NİN CESEDİNİN ORMANLIK ALANDA YANMIŞ HALDE BULUNDUĞU OLAYLA İLGİLİ YARGILANAN 6 SANIĞIN KARARI İSTİNAF MAHKEMESİNCE ONANDI.