Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Aile Forumu’nda önemli uyarılar: “Cinsiyetsiz toplum oluşturma çabaları tehlikeli”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ‘7. Aile Forumu’nda insanlık için cinsiyetsiz toplum oluşturma çabasının bir tehdit olduğunu belirtti. Kültürel emperyalizmin aile değerlerini alt üst ettiğini vurgulayarak, fıtratı korumanın önemine dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, '7. Aile Forumu'nda insanlık için

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, düzenlenen ‘7. Aile Forumu’nda yaptığı konuşmada, “İnsanlık, cinsiyeti toplumsal bir sorun olarak gören ve cinsleri birbirine benzetme ya da insan doğasına tamamen karşı çıkarak cinsiyetsiz bir toplum inşa etme çabası içinde bulunan sapkın bir düşünce yapısıyla yüz yüze kalmıştır” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ‘Fıtratın Korunması ve Aile’ temalı etkinlikte, 3 ana oturum gerçekleştirilerek cinsiyet ve fıtrat konuları detaylı bir şekilde ele alındı. Etkinlik, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve çeşitli uzmanların katılımıyla Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ve sinevizyon gösterimi ile başladı.

Erbaş, bireyin toplumla ilk karşılaşmasının ailesi aracılığıyla olduğuna dikkat çekerek, “Dünyayı saran kültürel, siyasal ve finansal emperyalizm, aile gibi değerleri sarsmaya devam ediyor. Son yüzyılda genetik alanda yaşanan gelişmeler, insanın dünya görüşünü ciddi biçimde etkilemektedir. Fıtratla uyumlu olmayan bu yaklaşımlar, insanın kendisine ve doğaya vereceği zararla sonuçlanabilir. Günümüzde ortaya çıkan yeni davranış biçimleri, maalesef ki küresel toplum mühendisliği çabalarının bir ürünüdür” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Erbaş, ‘Fıtratın Korunması ve Aile’ konusunun önemine vurgu yaparak, “İnsanlık artık, cinsiyeti bir sorun olarak gören ve cinsleri birbirine benzetmeye çalışan sapkın bir yaklaşım ile karşı karşıya kalmıştır. Cinsiyetsizliği destekleyen her türlü faaliyet, aslında aile yapısını hedef alan bir durumdur ve bu, insanlığın geleceğini tehdit etmektedir. Unutmamak gerekir ki, fıtratın bozulması, gerçeğin, adaletin ve ahlakın yok olması demektir. Bu nedenle, fıtratta meydana gelen bozulmalara duyarsız kalan toplumlar, büyük felaketlerle yüzleşmek zorunda kalabilir. Bu sebeple bireyler ve toplum olarak, huzuru bozan her girişimin farkında olmak ve bu bağlamda hakikati savunmak, fıtratı ve güzel ahlakı korumak, insanın en temel sorumluluğudur. Bu çerçevede, iyi ve kötü özelliklerin hangisinin geliştirilirse o tarafın güçleneceği bilinciyle, yaratılış gayesine uygun bir yaşamı, vahyin rehberliğine dayanarak inşa etmemiz gerekmektedir” diye sözlerini tamamladı.