Van'ın Erciş ilçesinde, emeklilik dönemlerinde camide vakit geçiren Yakup Dağ (70) ve Şevket Batmaz (65), Kur'an-ı Kerim öğrenme hedefine ulaşarak örnek bir başarı hikayesi yazdılar. İkili, mahallelerindeki Hazreti Ömer Camii imam-hatibi Cumali Damar‘dan destek alarak Kur'an eğitimine başladı. Elifba ile başlayan dersler, kısa sürede Kur'an okumaya geçmeleriyle sonuçlandı. Öğrenmenin yaşı olmadığını gösteren bu ikili, çevrelerine de ilham vermekte.

İmamın Gözünden Başarı

İmam-hatip Cumali Damar, Yakup Dağ'ın kendisine bir gün 'hocam ben Kur'an-ı Kerim öğrenmek istiyorum' dediğini aktararak, 'Çok şükür, azimlidir, gayretlidir. Kısa sürede Kur'an'a geçti, çok sevinçliyiz. Allah ondan razı olsun,' ifadelerini kullandı. Şevket Batmaz da benzer bir azimle, camide tanıştığı imam-hatiple Kur'an öğrenmeye başladı. 5-6 ay süren çabanın sonunda, her yaştan insanın Kur'an öğrenebileceği gerçeğini bir kez daha kanıtladılar.

70 ve 65 Yaşında Kur

Yakup Dağ, 'Bu yaşıma kadar hep Kur'an-ı Kerim okumaya niyetlendim, bir türlü nasip olmadı. Kısa sürede öğrenip hacca gitmeyi planlıyorum,' derken, Şevket Batmaz da, 'Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin yaşı yoktur. Tüm yaşıtlarıma öneriyorum, gelsinler hocamızdan ders alsınlar,' diyerek bu süreçte yaşadıklarını paylaştı.

Bu gelişmeler, yaşın yalnızca bir sayı olduğunu ve öğrenme arzusuyla her şeyin mümkün olduğunu gözler önüne seriyor.

70 ve 65 Yaşında Kur

Kaynak: İhlas Haber Ajansı