19 Mayıs Bayramı Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Tekirdağ'da düzenlenen törenlerle coşku içerisinde kutlandı. Program, Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Protokol üyeleri ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği törenin ardından kutlama programı, Tekirdağ sahilindeki Amfi Tiyatro alanında devam etti.

Amfi Tiyatro'da Gençlik Gösterileri

Sahil Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilen programda gençler, çeşitli gösteriler sundu. Vali Recep Soytürk'e bayrak ve çiçek takdim edildi. Ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe hitabesi ve Cumhurbaşkanı'nın gençlere hitabı da okundu.

Vali Soytürk'ten Anlamlı Mesajlar

Programda konuşan Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, 19 Mayıs'ın Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Üzgün, “19 Mayıs 1919, yüreklerdeki ateşi Mayıs umuduyla aydınlatan, milletimizi yeniden ayağa kaldıran bir başlangıçtır. O gün ateş ve kan sahasında ölüme koşan kahramanların ardında ağlayan çocuklarını bırakıp, narin omuzlarında cepheye cephane taşıyanların destan yazdığı gündür. Bağrındaki vatan sevdasıyla iman gücünü birleştiren kahramanlarımızın fedakârlıkları sayesinde bugün özgür ve gururlu bir şekilde yaşıyoruz,” şeklinde konuştu.

Kutlama programına Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Süleymanpaşa Kaymakamı Nedim Tunçer, Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Şenol, Adalet Komisyonu Başkanı Kadriye Atalay Kahraman, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aytuğ Yörüyüş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi