Mekke Ortak Savunma Anlaşması ile Türk Dünyası'nın Güney Koridoru Güvence Altında
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, 3. Uluslararası Keçiören Türk Dünyası Şöleni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Zorlu, “Mekke Ortak Savunma Anlaşmasıyla Türk dünyasının güney koridoru teminat altına alınıyor, orta koridor dediğimiz büyük bir koridoru da Türkiye daha yüksek bir güvence altına alıyor” dedi.
Zorlu, Türkiye'nin uluslararası alanda artan etkisini ve stratejik konumunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak Başbakanı Zeydi ile gerçekleştirdiği görüşmeyi hatırlattı. “Kerkük'teki petrol ve enerji kaynaklarına Türkiye resmen ortak olmuştur. Bu başarı, tarihin bize verdiği imkan ve sorumluluğun bir sonucudur” şeklinde konuştu.
Zorlu, ayrıca Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın önemine değinerek, “Bu ortaklık anlaşması hiçbir başka devlete ya da oluşuma karşı değildir. Türkiye, Türk dünyasının merkezinde önemli bir rol üstleniyor” dedi.
Zorlu, AK Parti bünyesinde 23 Şubat 2025'te kurulan Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığının çalışmalarına devam ettiğini de belirterek, “Türk Dünyası Vizyon Belgesi” adını verdikleri politika belgesinin hazırlandığını kaydetti.





