Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde jandarma ekipleri, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemek amacıyla adli makamlardan alınan arama kararıyla iki ayrı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda, şüphelilerin uyuşturucu üretimi için evde özel iklimlendirme sistemleri kurduğu belirlendi.
Adreslerde gerçekleştirilen detaylı aramalarda 279 gram skunk, 357 gram skunk maddesi, 54 gram bonzai, 13 gram skunk tohumu, 9 adet ekili vaziyette skunk bitkisi ve 2 adet hassas terazi ele geçirildi.
Operasyonlarda dikkat çeken bir diğer unsur, uyuşturucu imalatında kullanılan donanımlardı. Ekipler, evde 2 adet iklimlendirme düzeneği, 8 adet havalandırma fanı, 2 adet ısıtıcı lamba, hava nemlendirici, nemlendirme cihazı, elektronik düzenleyici, 2 adet vantilatör, gaz maskesi ile 13 adet gübre ve bitki besinine el koydu.
Yakalanan 3 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1'i serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zonguldak'taki bu operasyon, uyuşturucu ile mücadelede kararlılığın bir göstergesi olarak öne çıkıyor.





