Afyonkarahisar'da Zirai Don Alarmı

Afyonkarahisar'da, dünyaca ünlü kiraz yetiştirilen Çay ve Sultandağı ilçelerinde, çiftçiler zirai dona karşı alarm durumuna geçerek bahçelerde ateşler yakıp gece boyu nöbet tuttular.

Tarım ve Orman Müdürlüğü Destekliyor

Afyonkarahisar Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kurum personelinin mesai mefhumu gözetmeksizin üreticilerin yanında oldukları belirtildi. Açıklamada, “Müdürlüklerimizce, üreticilerimizin don zararlarından en az düzeyde etkilenmesi amacıyla sahada aktif olarak mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımız devam etmektedir. İlimiz için meyvecilikte önemli bir yeri olan Çay ve Sultandağı ilçelerinde üreticilerimiz ile birlikte sahada bulunan teknik personelimiz, don riskine karşı alınması gereken önlemleri uygulamalı olarak anlatmakta ve bizzat uygulamaktadır.

Üreticilere Bilgilendirme

Meyve ve sebze alanlarında don riskine karşı alınabilecek tedbirler hakkında üreticilere gerekli bilgilendirmeler yapılmış, uygulamalar üreticilerle birlikte gerçekleştirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi