Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk'ün açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kafkas, Trabzonspor'un Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği maç sonrası Öztürk'ün açıklamalarını, gerçekleri çarpıtan ve yaşananların üstünü örtme çabası olarak değerlendirdi. “Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra mağdur edebiyatı yapmaktır” diyen Kafkas, Trabzon'daki misafirperverliğin her zaman ön planda olduğunu vurguladı.

### Trabzonspor'un Tavrı Net
Kafkas, Galatasaray cephesini etik dışı davranmakla suçlayarak, Metin Öztürk'ün ‘çirkinlik' diye tarif ettiği tablonun kendi anlayışlarının ürünü olduğunu belirtti. “Asıl çirkinlik; sözleşmesi devam eden oyuncularla gizli görüşmeler yapmaktır” diyen Kafkas, milli takım kampında futbolculara yapılan gizli temasları da eleştirdi. Bir oyuncu transferi üzerinden eleştirilerini sürdüren Kafkas, 18 yaşındaki bir oyuncuya daha yüksek para teklif edilerek transferin bozulmasını eleştirdi.

Trabzonspor'un hiçbir kulübü düşman olarak görmediğini belirten Kafkas, “Fakat Trabzonspor'un hukukuna, emeğine ve onuruna yönelik bir müdahale varsa, orada tavrımız da duruşumuz da nettir” dedi. Kafkas, Metin Öztürk'ün kamuoyu önünde açıklama yapmadan önce vicdan muhasebesi yapması gerektiğini belirterek, “Bugün konuşulan mesele, kimin neyi, ne kadar hak ettiği meselesidir” ifadesiyle sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı