Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yunanistan, Ege ve İyon Denizleri’nde iki yeni deniz parkı oluşturduğunu duyurdu.

    Yunanistan, Ege ve İyon Denizi’nde iki deniz parkı ilan etti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bu adımın uluslararası antlaşmalar gereğince hukuki bir bağ öğrenmeyeceğini belirterek, Yunanistan ile iş birliği yapmaya devam edeceklerini duyurdu.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Yunanistan’dan Yeni Deniz Parkları İlanı

    Yunanistan, Ege Denizi ve İyon Denizi’nde olmak üzere iki yeni ‘deniz parkı’ ilan etti. Bu adım, Yunan hükümetinin 2024 yılında başlattığı deniz parkları oluşturma sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

    Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan Yanıt

    Yunanistan’ın deniz parkı ilanı üzerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı, 9 Nisan 2024 tarihinde bir açıklama yayımlayarak, bu adımın iki ülke arasındaki Ege sorunları açısından hukuki bir sonuç doğurmayacağını belirtti. Açıklamada, Yunanistan tarafından ilan edilen deniz parklarının, uluslararası antlaşmalarla Türkiye’ye devredilmemiş coğrafi formasyonları da kapsadığı vurgulandı.

    Uluslararası Deniz Hukukuna Vurgu

    Bakanlık, Ege ve Akdeniz gibi kapalı denizlerde tek taraflı tasarruflardan kaçınılması gerektiğini ifade ederek, uluslararası deniz hukukuna atıfta bulundu. Türkiye’nin Ege Denizi’nde kıyıdaş bir ülke olarak Yunanistan ile iş birliğine her zaman hazır olduğunu yineleyen bakanlık, çevre koruma gibi evrensel değerlerin istismar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

    Türkiye’nin Projeleri Bekleniyor

    Ayrıca, Türkiye’nin deniz alanlarındaki çevre koruma projelerini önümüzdeki günlerde açıklayacağı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Yunanistan ile olan ilişkilerinde dostane bir yaklaşım benimseyeceğini ve sorunların çözümünde uluslararası hukuk ve iyi komşuluk temelinin önemini vurguladı.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı