Yüksekova Üniversitesi İçin Çalışmalar Başlıyor
Hakkari Üniversitesi’nin rektörü Prof. Dr. Musa Gençcelep, Yüksekova-Şemdinli yolu üzerindeki 2 milyon metrekarelik alanda incelemelerde bulunarak, “Yüksekova Üniversitesi için proje geliştirmeye başlıyoruz” açıklamasında bulundu.
Yüksekova’ya gerçekleştirdiği ziyarette, üniversiteye ayrılan arazide incelemelerde bulunan Rektör Gençcelep, yetkililerle birlikte bölgedeki mevcut durumu değerlendirdi. Yüksekova Meslek Yüksekokulu’nda iş dünyası temsilcileri ve yöneticilerle bir araya gelen Rektör, projenin ayrıntılarını tartışarak, 2 bin dönümlük arazinin gelecekteki planlamalarının masaya yatırılacağını belirtti. Ayrıca, yüksekokul yerleşkesinin yanı sıra KYK yurt alanının ve “Milyonlar” bölgesinin Gaziantep ile işbirliği halinde organize edileceğini vurguladı.
Rektör, arazinin şu anda boş olduğunu ve altyapı eksikliği yaşandığını ifade ederek, “Ulaşım ve iletişim konusunda önemli zorluklar mevcut. Arazinin anayoldan uzak ve yüksek bir bölgede konumlanması, bağlantı yollarının inşasını zorunlu kılıyor” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin sorduğu sorulara değinen Rektör Gençcelep, projenin ilerleyişiyle beraber öğrenci katılım yöntemlerinin değerlendirileceğini de ekledi.
Toplantıya Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Kurul Üyesi Zeki Gürdal, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Yiğit ve birçok yetkili katılım sağladı.