YKS Maratonu Başladı: İzmir’de Son Anda Yetişen Adaylar
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) ilk oturumu, saat 10.15’te tüm Türkiye genelinde düzenlenirken, İzmir’de bazı adaylar son anda sınava yetişmek için koşuşturdu.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından organize edilen bu yılki YKS, 2 milyon 560 bin 640 katılımcıyla gerçekleştirilmekte. İlk oturum olan TYT, İzmir’in de aralarında bulunduğu birçok şehirde saat 10.15 itibariyle başladı. Özellikle Konak ilçesindeki Atatürk Anadolu Lisesi’nde sınav öncesindeki atmosfer oldukça gerilim doluydu. Sınava girişlerin son bulduğu saat 10.00’a birkaç saniye kala, bazı adayların okul kapısına ulaşmak için koştuğu gözlemlendi. Sınav görevlileri, geç kalmamak adına evrakları hızlı bir biçimde kontrol ederken, güvenlik ekipleri de üst aramalarını dikkatlice yaptı.
Adayların Ailelerinden Duygusal Anlar
Aileler, sınav merkezinin dış kapısında çocuklarını bekleyerek heyecan dolu anlar yaşadı. Öğrencilerin zamana karşı verdikleri mücadele, kameralar tarafından kaydedildi. Sınav güvenlik görevlilerinin titiz çalışması sayesinde, son anlarda gelen adaylar sınav salonlarına alınmayı başardı.
Salih Çabuk, sınav salonuna giren çocuğuyla birlikte yaşadığı heyecanı ifade ederek, “Çocukların emeklerinin karşılığını almasını diliyorum” diye konuştu. Çabuk, “Bir yıl boyunca dershaneye gitti. Çok heyecanlıyız ve onunla birlikte biz de bu süreci paylaşıyoruz. İnşallah iyi bir bölüm kazanırız” dedi. Semra Çabuk ise “Avukat olmasını istiyoruz. Bütün yıl hazırlandı, umarım başarılı olur” ifadelerini kullandı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın bir sonraki aşaması olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) yarın yapılacakken, Yabancı Dil Testi (YDT) de aynı gün öğleden sonra gerçekleştirilecek.
İZMİR’DE BAZI ADAYLAR SON ANDA SINAVA YETİŞTİ.
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI’NIN (YKS) İLK OTURUMU OLAN TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) SAAT 10.15 İTİBARİYLE BAŞLADI.
BAZI VELİLER OKULUN DIŞ KAPISINDA HEYECANLA BEKLERKEN, ÖĞRENCİLERİN ZAMANLA YARIŞTIĞI ANLAR KAMERALARA DA YANSIDI.
BAZI VELİLER OKULUN DIŞ KAPISINDA HEYECANLA BEKLERKEN, ÖĞRENCİLERİN ZAMANLA YARIŞTIĞI ANLAR KAMERALARA DA YANSIDI.
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI’NIN (YKS) İLK OTURUMU OLAN TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) SAAT 10.15 İTİBARİYLE BAŞLADI.