Yeşilyurt Belediyesi, vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli ve sağlıklı koşullarda yerine getirebilmeleri için ilçede 41 farklı alanda kurban satış ve kesim yeri oluşturdu.
## Bayram Hazırlıkları Başladı
6 Haziran Cuma günü başlayacak Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını hızlandıran Yeşilyurt Belediyesi, ibadethane, mezarlık, park ve pazar yerlerinde de temizlik ve denetim çalışmalarına odaklandı.
## Hijyen Önceliğimiz
Kurban ibadetlerinin hijyenik bir ortamda gerçekleştirilebilmesi amacıyla gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, bayram süresince ekiplerin sahada olacağını belirtti. Başkan Geçit, “Oluşturduğumuz 41 ayrı kurban satış ve kesim alanı, hem vatandaşlarımızın hem de kurban satıcılarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlendi. Bu alanlar, dezenfekte edilerek kullanıma hazır hale getirilecektir.” dedi.
## Gıda Denetimleri Artıyor
Kurban Bayramı’na yaklaştıkça ilçedeki market, pastane, şekerci ve pazar yerlerindeki gıda denetimlerinin artırıldığını söyleyen Başkan Geçit, aynı zamanda mezarlıklar, kaldırımlar ve diğer yaşam alanlarının detaylı bir temizlikten geçirileceğini aktardı.
## Denetim Ekibi Görevde
Zabıta ve Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Veteriner Hekim ve Din Görevlilerinden oluşturulan Kurban Denetim Birimi’nin de sürekli olarak görev yapacağını belirten Başkan Geçit, kesim işlemlerinin dini kurallara ve hijyen standartlarına uygun biçimde gerçekleştirilmesi için sıkı denetimlerin yapılacağını ifade etti.
## Kurallara Uymak Şart
Belirlenen alanlar dışındaki cadde ve sokaklarda kurban kesilmesinin yasak olduğunu hatırlatan Başkan Geçit, bu kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağını vurguladı. “Sıcak hava şartlarında kontrolsüz yerlerde yapılan kesimler toplum sağlığını tehlikeye atmaktadır.” diyen Geçit, vatandaşlardan yalnızca belirlenen alanlarda kesim yapmalarını özellikle rica etti. “Kurban ibadetlerinin huzur içinde yapılabilmesi ve bayramın manevi yoğunluğunun bozulmaması için tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır.” diyerek sözlerini tamamladı.