Yeşilay’ın 9. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Yeşilay’ın düzenlediği 9. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Fransa’dan Jean-Loc Bélom birinci, Türkiye’den Mümin Bayram ikinci, Polonya’dan Grzegorz Szumowski üçüncü oldu. 53 ülkeden 649 sanatçının katıldığı yarışmada 16 yaş altı kategorisinde de genç yetenekler ödüllendirildi.

Yeşilay'ın düzenlediği 9. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Yeşilay Karikatür Yarışması’nda Dereceye Girenler Açıklandı

Yeşilay tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nda dereceye giren 11 başarılı karikatürist ödüllerine kavuştu.

Bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması ödül töreni, Yeşilay Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, Polonya İstanbul Konsolosu Marek Lipka, Yeşilay Yönetim Kurulu ve Bilim Kurulu üyeleri ile çok sayıda yazar ve yayıncı katıldı.

Yarışmanın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yarışmada birincilik ödülünü Fransa’dan Jean-Loc Bélom kazanırken, ikincilik ödülüne Türkiye’den Mümin Bayram, üçüncülük ödülüne ise Polonya’dan Grzegorz Szumowski layık görüldü. Ayrıca başarı ödülleri Türkiye’den Muhammet Şengöz, Hasan Ceylan ve Kürşat Zaman’a takdim edildi. 16 Yaş Altı kategorisinde Zeynep Irmak Yaman, Defne Yıldız, Umut Poyraz Geyik ve Irmak Oruç ödül kazanan genç yetenekler arasında yer aldı. Yeşilay’ın kurucusu adına verilen Mazhar Osman Ödülü’ne ise Türkiye’den Necdet Yılmaz layık görüldü.

Açılış Konuşmasında Önemli Mesajlar Verildi

Törenin açılış konuşmasını yapan Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, “Karikatür yarışmasında bu sene dokuzuncu seneyi kutlamış oluyoruz. Dokuz seneden beri uluslararası düzeyde oldukça başarılı bir süreci Türkiye Yeşilay’ı olarak yürütüyoruz. Eğitimler üzerinden bağımlılıkla alakalı insanımızı bilgilendiriyoruz. Sanatın gücünü de kullanıyoruz. Bu sene 9. su yaptığımız yarışmamıza 53 ülkeden 649 sanatçı başvurdu. Jüri üyelerimiz büyük bir mesai sarf ederek bin 165 eseri değerlendirerek bugün sizlere sunduğumuz eserleri seçmiş oldular. Bu kadar büyük bir talep, mücadelemizin geleceği ve başarısı anlamında bizi oldukça heyecanlandırıyor” dedi.

Ödül Kazanan Genç Yeteneklerin Düşünceleri

Yarışmada ödül alan Defne Yıldız, “Bu yarışma benim için çok zor oldu, çok düşünmem gerekti. Ama düşündüm ki bu bağımlılıkların en kötüsü sanal bağımlılık. Gerçekten benim için çok zor oldu. Ama umarım benim resmim bir şeyleri değiştirmek için küçük bir adım olur. Bu yüzden de öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ederim” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı