Yalova Merkezli Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi
Yalova merkezli olarak 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, dolandırıcılık şebekesine ait 4 şüpheli gözaltına alınarak tutuklandı. Bu kişilerin, 50 milyar lira değerindeki gayrimenkulleri sahte belgelerle satma girişiminde bulunduğu belirlendi.
Emniyet Ekipleri Harekete Geçti
Yalova Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi ve Özel Belgede Sahtecilik, Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirilmesi ve Rüşvet” suçlarıyla ilgili yürütülen çalışmalar sonucunda, 2024 yılında ticari şirketlerin sahte belgelerle gayrimenkul satışlarını gerçekleştiren suç örgütünü tespit etti. Örgütün Yalova, İstanbul, Ordu, Antalya ve Bursa gibi illerde faaliyet gösterdiği belirlendi.
Sahte Evrak Üretim Ofisi Ele Geçirildi
Örgütün Türkiye genelinde ilk kez ortaya çıkan bir dolandırıcılık yöntemiyle sahte belgeler ürettiği bir ofis deşifre edildi. 2024 yılında gerçekleşen ilk operasyon sonucunda toplam 13 kişi tutuklandı. Soruşturma devam ederken, örgüt lideri M.K.’nın yeni üyeler kazandırarak örgütü yeniden yapılandırma çabasında olduğu belirlendi.
İkinci Dalga Operasyon Gerçekleştirildi
13 Mayıs 2025 tarihinde Yalova, İstanbul, Ordu, Bursa, Bitlis ve Gaziantep illerinde eş zamanlı olarak yapılan ikinci dalga operasyonda M.K. ile birlikte, H.K., S.Ç., C.İ., F.A., L.S., H.Ç., H.Ş., E.T., A.D., İ.K. ve G.Y. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Operasyonda 14 adet dijital materyal, 2 adet sahte noter belgesi, 1 adet ruhsatsız el yapımı tabanca ve 10 adet fişek ele geçirildi.
M.K.’nın, Bakırköy 6. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘Resmi Belgede Sahtecilik’ suçlamasıyla arandığı da belirlendi.
Adli Süreç ve Tutuklama Kararları
Yürütülen tahkikat sonucunda 4 şüpheli serbest bırakıldı. F.A., L.S., A.D. ve İ.K. hakkında adli kontrol tedbiri uygulanırken, H.Ş., S.Ç., H.K. ve M.K. tutuklandı. Böylelikle dolandırıcılık şebekesine yönelik operasyonlarda tutuklu sayısı 17’ye ulaştı. Örgütün yaklaşık 50 milyar lira piyasa değeri olan 8 şirkete yapılandırdığı sözde yöneticilerle birlikte, gayrimenkulleri satma çabası, güvenlik güçlerinin zamanında müdahalesiyle engellendi.