Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Antik Kentlerde İncelemelerde Bulundu
Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Apollon Smintheion ve Assos Antik Kenti Kazı Başkanlığında incelemelerde bulundu. Bu ziyaret sırasında, Vali Toraman'a Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Ayvacık Kaymakamı Mustafa Karali, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemalettin Akyüz ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Çağman Esirgemez eşlik etti.
Kazı Çalışmaları Hakkında Bilgi Alındı
Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, Apollon Smintheion ve Assos Antik Kenti kazı başkanları Prof. Dr. Nurettin Aslan ve Prof. Dr. Davut Kaplan ile bir araya gelerek, devam eden kazı çalışmaları, arkeolojik buluntular ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.
Kaya Islahı Çalışmaları İncelendi
Vali Toraman, ayrıca Ahmetçe Köyü ile Behramkale Köyü Assos Antik Liman mevkiinde tamamlanan kaya ıslahı çalışmalarını yerinde inceledi. Burada AFAD İl Müdürü Ali Ahmet Artun'dan bilgi alan Vali, ardından Ahmetçe, Yukarıköy, Çamkalabak, Gülpınar, Assos ve Kuruoba köylerinde köy sakinleriyle bir araya gelerek, vatandaşlarla sohbet etti ve isteklerini dinledi.