Muğla'da gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Gelin Tanış Olalım' projesi, 2026 Muğla Gençlik Yılı vizyonuyla önemli adımlar atıyor. Vali Dr. İdris Akbıyık, Menteşe Kaymakamı Ali Edip Budan ile birlikte, proje kapsamında gençlerle bir araya gelerek, onların gelecek hedefleri ve önerileri hakkında bilgi aldı. Bu tür projelerin, gençler arasında birlik ve dayanışmayı artırdığını vurgulayan Akbıyık, gençlerin enerjisinin Türkiye'nin geleceği açısından ne kadar değerli olduğunu belirtti.
Gençlerin Potansiyeli
Vali Akbıyık, ‘2026 Muğla Gençlik Yılı' ile gençlerin potansiyellerini en üst düzeye çıkaracak bir zemin oluşturduklarını ifade etti. Yunus Emre'nin ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım' sözlerinden ilham alınarak başlatılan bu projeyle, gençlerin üretken, düşünen ve öncü bireyler olarak yetişmesine destek olmayı amaçladıklarını söyledi. Gençlere eğitim hayatlarında başarılar dileyen Akbıyık, projede emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.
Bu tür projeler, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemekle kalmayıp, aynı zamanda toplumsal bağları güçlendirmeyi de hedefliyor. Muğla'da gerçekleştirilen bu etkinlikler, gençlerin aktif katılımıyla daha da anlam kazanıyor.





