Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Uzundere’deki Yüzen Ev Projesi, Tortum Gölü Çevresinde Yeni Turizm Fırsatları Sunuyor

    Erzurum’un Uzundere ilçesinde hayata geçirilen yüzen ev projesi, Esra ve Derviş Tosun tarafından yeniden canlandırılarak yerel turizmi canlandırmayı hedefliyor. Modern tasarımı ve gölde hareket edebilme özelliği ile dikkat çeken yapının, 2026 turizm sezonuna yetişmesi bekleniyor.

    Erzurum'un Uzundere ilçesinde hayata geçirilen yüzen ev projesi, Esra ve

    Uzundere’deki Yüzen Ev Projesi

    Erzurum’un Uzundere ilçesinde gerçekleştirilen “yüzen ev” projesi, bölgenin turizm zenginlikleri arasında yer almaya hazırlanıyor.

    Uzun yıllar boyunca Tortum Gölü kıyısında terkedilmiş bir durumda kalan bu proje, genç girişimciler Esra ve Derviş Tosun’un çabalarıyla yeniden hayata geçti. Göl üzerinde hareket edebilen ve tekne yardımıyla çekilebilen bu yüzen ev, modern tasarımı ile dikkat çekiyor. Yüzen ev, hem kafe hem de çeşitli organizasyonlar için kullanılmak üzere düzenlenmiş durumda. 2026 yılı turizm sezonuna hazırlanan proje, bölgeye gelen turistlerin büyük ilgisini topluyor. Bu özel yapı, ziyaretçilere doğa ile iç içe huzurlu bir deneyim sunarken, Uzundere’nin turizm potansiyeline de yeni bir nefes kazandırmayı hedefliyor.

    Bu projeyle ilgili konuşan Esra Tosun, “Tortum Gölü’nün benzersiz manzarasını insanlar ile buluşturmak istedik. Bu yüzen ev hem bizim hayalimizdi hem de bölgemiz için yeni bir turizm unsuru oluşturacak” şeklinde ifade etti.

    Bölgeye Yeni Bir Soluk

    Proje, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, Uzundere’nin turizm kapasitesini artırmayı amaçlıyor.