Uzun Yola Çıkmadan Önce Lastik ve Fren Kontrolü Hayati Önem Taşıyor

Düzce’deki motor ustası Emrah Ustaoğlu, bayram tatili için uzun yola çıkacak sürücüleri uyararak, araçların lastik ve fren bakımlarının yapılmasını tavsiye etti. Ustaoğlu, bakımların ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Uzun Yola Çıkmadan Önce Araç Bakımına Dikkat

Düzce’deki motor ustası Emrah Ustaoğlu, uzun mesafeli yolculuklar planlayan sürücüleri uyararak, araçlarının lastik ve fren sistemlerinin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakım İhmal Edilmemeli

Düzce sanayi çarşısında faaliyet gösteren Ustaoğlu, yola çıkmadan önce araçların bakım işlemlerinin köklü bir şekilde yapılmasının önemini belirtti. Araç sahiplerinin, yola çıkmadan önce fren sistemleri, lastikleri, yağ ve su seviyelerini kontrol ettirmeden harekete geçmemeleri gerektiğinin altını çizen Ustaoğlu, “Öncelikle tedbirlerimizi almalıyız. Frenler büyük bir önem taşımakta. Bayram döneminde insanlar sık sık uzun yolculuklara çıkıyorlar. Ayrıca lastiklerin hava seviyelerine de dikkat edilmelidir. Eğer bir dinlenme tesisinde mola veriyorlarsa, yeniden hareket etmeden önce lastik kontrolü yapmalılar” ifadelerini kullandı.

Emniyet İlk Sırada

Ustaoğlu, emniyet kemerlerinin her yolcu tarafından takılmasının önemini de vurgulayarak, “Bu konuda dikkatli olmalıyız, çünkü ihmalkar davranışlar birçok can kaybına neden oldu. Bayram nedeniyle yollarda yoğunluk artıyor, bu nedenle vatandaşlar, araç bakımlarını son güne bırakmamalı” şeklinde konuştu.



Batman'ın Cumhuriyet Mahallesi'nde atıl durumdaki dört araç yandı, ancak itfaiye
Sıradaki Haber Cumhuriyet Mahallesi’nde Yangın Korkusu: Atıl Araçlar Alev Alev Yandı, Bir TIR İtfaiyenin Müdahalesi ile Kurtarıldı