Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Uzmanlardan Uyarı: Aşırı Sıcaklar Basit Hastalıkları Ölüme Dönüştürebilir!

    Konya’da hava sıcaklıklarının artmasıyla, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Raşit Özer, aşırı sıcakların viral hastalıkları artırabileceğine dikkat çekti. Sıvı kaybı ve elektrolit dengesizliğinin tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Yaşlılar ve çocuklar için sıcak saatlerde dışarıda bulunulmaması, bol sıvı tüketimi ve sağlıklı beslenmenin önemine işaret etti.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Konya’da Sıcak Havalar Uzmanları Uyarıyor

    Konya’da mevsim sıcaklıklarının beklenenden yüksek seyrettiği günlerde, sağlık uzmanları basit gibi görünen sağlık sorunlarına karşı halkı uyarıyor. Uzmanlar, hastanede 3-5 gün süren tedavi gerektiren durumların ciddi sonuçlar doğurabileceğini ve bu durumların ölüm riski bile taşıyabileceğini ifade etti.

    Yaz Nezlesi ve Sıcak Çarpmaları Artıyor

    Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Raşit Özer, yaz döneminde özellikle yaz nezlesi olarak bilinen viral enfeksiyondan ve sıcak çarpmalarından sıklıkla bahsedildiğini belirtti. Dr. Özer, “Aşırı sıcaklar ve klimaların yoğun kullanımı, kalabalık ortamlarda bulunma gibi faktörler bağışıklık sistemimizi zayıflatıyor. Bu nedenle yaşlılar ve çocuklar özellikle öğle saatlerinde dışarıda vakit geçirmemeli” şeklinde konuştu.

    Bol Sıvı Tüketiminin Önemi

    Sıcak havaların vücutta sıvı kaybı yarattığını vurgulayan Dr. Özer, “Sıcaklık arttıkça sıvı ihtiyacımız da artıyor. Sıvı kaybı, elektrolit dengesizliklerine neden olabilir ve bu durum ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir” dedi. Özer, insanların bol miktarda su içmeleri, yağlı gıdalardan kaçınmaları ve dinlenmelerinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, mevsim sebze ve meyvelerinin tüketimine de vurgu yaptı.

    Aşırı Sıcaklıkların Tehlikeleri

    Dr. Özer, aşırı sıcak havalarda yaşanan dehidratasyonun, sıvı yetersizliğinden kaynaklanan elektrolit dengesizliklerine yol açabileceğini belirterek, bu durumların ölüm riski taşıyabileceğinin altını çizdi. “Basit görülen rahatsızlıkların bile ciddi sonuçlar doğurabileceğini hatırlatmalıyız. Hastaneye yatan hastaların tedavi süreleri 3-5 gün olabilir ve daha kötü senaryolar bile gündeme gelebilir” şeklinde uyardı.

    Dr. Muhammet Raşit Özer, gençlerin de ağır sporlar yapmamaları ve sıvı alımlarını düzenli olarak yapmalarının önemini vurgulayarak, herkesin bu sıcak günlerde dikkatli olması gerektiğini belirtti.