Ankara Yolunda Feci Kaza! 3 Araç Birbirine Girdi

15 Ekim 2026 Perşembe günü Anadolu Otoyolu'nun Düzce geçişinde meydana gelen trafik kazası, acı bir haberle sonuçlandı.

Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin'in içinde bulunduğu otomobil, Ankara istikametinde ilerlerken Kaynaşlı ilçesine bağlı Sarıçökek mevkisinde başka bir araçla çarpıştı.

Üç aracın karıştığı belirtilen zincirleme kazada Gültekin'in de aralarında bulunduğu 5 kişi yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

A W810933 04

Olay Yerinde Kalbi Durdu! Doktorlar Hayata Döndürmek İçin Seferber Oldu

Kazanın ardından ortaya çıkan ayrıntılar, yaşanan olayın ciddiyetini gözler önüne serdi.

Kaza sırasında kalbi duran ağır yaralıya, o sırada yoldan geçen doktorlar müdahale etti. Yapılan kalp masajı sayesinde kalbi yeniden çalıştırılan yaralı, hastaneye sevk edildi.

Hastanede tedavi altına alınan Dündar Ziya Gültekin ise doktorların yaklaşık 1,5 saat süren müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, Gültekin'in vücudunda belirgin bir darbe veya yaralanma görülmediğini, kazanın ardından kalp krizi geçirmiş olabileceğinin değerlendirildiğini açıkladı. Kesin ölüm nedeninin ise yapılacak değerlendirmelerle netleşmesi bekleniyor.

Bir Ay Önce Üsküdar Belediye Başkan Vekili Seçilmişti

Dündar Ziya Gültekin'in hayatını kaybetmesi, Üsküdar'daki siyasi gelişmeleri de yeniden gündeme taşıdı.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın tutuklanarak görevinden uzaklaştırılmasının ardından belediye meclisinde başkan vekilliği seçimi yapılmıştı.

5 Ağustos 2026'daki ilk seçimde CHP'nin adayı Sibel Tan Çetinkaya 22, AK Parti'nin adayı Dündar Ziya Gültekin ise 18 oy almıştı.

Seçime yapılan itirazın ardından süreç yargıya taşınmış ve seçimlerin yenilenmesine karar verilmişti.

8 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilen yeni seçimde Dündar Ziya Gültekin, Üsküdar Belediye Başkan Vekili olarak göreve başlamıştı.

Türkiye Belediyeler Birliği Seçimine Gidiyordu

Gültekin'in kazanın meydana geldiği sırada neden Ankara'ya seyahat ettiği de belli oldu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir'in açıklamasına göre Gültekin, Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde oy kullanmak üzere Ankara'ya gidiyordu.

Ancak Düzce yakınlarında meydana gelen trafik kazası sonrasında hastaneye kaldırılan Gültekin'den acı haber geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Başsağlığı Mesajı

Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin'in vefatının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da taziye mesajı yayımladı.

Erdoğan, Gültekin'in ölümünü büyük üzüntüyle öğrendiğini belirterek ailesine, yakınlarına, AK Parti teşkilatına ve Üsküdarlılara başsağlığı dileklerini iletti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Faruk Acar da Gültekin'in vefatı nedeniyle bir taziye mesajı paylaştı.

Üsküdar Belediyesi'nde Şimdi Ne Olacak?

Dündar Ziya Gültekin'in hayatını kaybetmesinin ardından gözler yeniden Üsküdar Belediye Meclisi'ne çevrildi.

Mevzuat gereği boşalan belediye başkan vekilliği görevi için belediye meclisinde yeniden seçim yapılması gerekiyor.

Yeni başkan vekilinin kim olacağı ve seçim sürecinin nasıl ilerleyeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

15 Ekim'de yaşanan kazayla ilgili inceleme devam ederken, Gültekin'in vefatı hem Üsküdar'da hem de siyasi çevrelerde üzüntüyle karşılandı.