Uluslararası Arıcılık Projesi Slovenya'da Hayata Geçti

Düzce Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Prof. Dr. Meral Kekeçoğlu, ‘UV-B Radyasyonunun Farklı Bal Arısı (Apis mellifera L.) Alt Türlerinin Davranışı ve Fizyolojisi Üzerindeki Etkileri' başlıklı proje kapsamında Slovenya'ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Proje, TÜBİTAK 1071-Uluslararası Araştırma Fonlarından yararlanma kapasitesinin artırılmasına yönelik destek programı çerçevesinde 224N389 numarasıyla destekleniyor.

Ziyarete Kekeçoğlu'nun yanı sıra Düzce Meslek Yüksekokulu Arıcılık Programı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Münir Uçak, Öğr. Gör. Dr. Tuğçe Çaprazlı Akca ve Öğr. Gör. Songül Bir de katıldı. Projenin uluslararası ortağı olan Slovenya Maribor Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ales Gregorc ile iş birliği yapılarak gerçekleştirilen ziyarette, projenin Slovenya'daki araştırma faaliyetlerine katılım sağlandı.

Yürütülen bilimsel çalışmaların değerlendirilmesi ile proje ilerleyişine ilişkin teknik toplantılar yapıldı. Görüşmelerde, iki kurum arasındaki bilimsel iş birliğinin geliştirilmesi ve gelecekte yapılabilecek ortak araştırma projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı