Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy: “Ortaklarımızla şunu net bir şekilde ifade ediyoruz, savaş sona ermeli”

    Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Lideri Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde, savaşın sona ermesi gerektiğini vurguladı. Zelenskiy, Rusya’nın başlattığı çatışmayı durdurması çağrısında bulundu ve destek veren Avrupalı liderlere teşekkür etti.

    Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Lideri Donald Trump ile

    Ukrayna ve ABD Liderlerinden Önemli Telefon Görüşmesi

    Ukrayna’nın Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, “Ortaklarımızla olan tutumumuz oldukça net; savaşın sona ermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

    Putin ile Görüşmenin Ardından Gelen Mesaj

    Zelenskiy, Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile birlikte gerçekleştirilen bu görüşmenin ardından, Rusya’nın lideri Vladimir Putin ile Moskova’da yapılan toplantının ardından bir telefon görüşmesi düzenlediklerini belirtti. Ukrayna lideri, “Görüşmede Avrupa’dan birçok lider de iştirak etti ve onlara destekleri için müteşekkirim. Moskova’da tartışılan konuları ele aldık” şeklinde konuştu.

    Ukrayna’nın bağımsızlığına olan kararlılığını sürdüren Zelenskiy, barış arzusunu dile getirerek, “Hepimizin kalıcı ve güvenilir bir barışa ihtiyacı var. Rusya, başlattığı bu çatışmayı sona erdirmelidir. Ukrayna’ya destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı