Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Türkiye’de Genç Girişimcileri Desteklemek Amacıyla Yatırımcılarla Buluşturan Etkinlik Gerçekleşti

    İstanbul Ticaret Odası ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Başkanı Şekib Avdagiç, genç girişimcileri destekleyerek ulusal ve uluslararası yatırımcılarla buluşturmaya devam ettiklerini vurguladı. BTM’nin sahneye çıkan 13 girişimciyi destekleyerek uluslararasılaşma hedeflerine yönelik somut adımlar attığı belirtilirken, Dubai ve Londra’da ofisler açıldığı da duyuruldu.

    İstanbul Ticaret Odası ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Başkanı Şekib

    **İTO ve BTM: Genç Girişimcilerin Destanı**

    İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, “Türkiye’de gençlerin bir fikri varsa bunları hayata geçirmelerini teşvik ediyoruz. Amacımız, gençlerin buradan uluslararası arenaya açılmadan önce gelişimlerini sağlamak.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

    Girişimciliği Yaygınlaştırma İçin Önemli Adım

    Girişimcilik ekosistemini desteklenmesi amacıyla İTO tarafından kurulan BTM, yıl sonunda düzenlediği Sahne XL etkinliğinde dünya genelinden katılımcıları bir araya getirdi. Fulya’daki BTM yerleşkesinde gerçekleşen etkinlikte, 32 ülkeden 80 yatırımcı, sunumları izlemek için buluştu.

    Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Avdagiç, “Her yıl buraya gelerek, gençlerimiz ve girişimcilerimize yeni fırsatlar sunduğumuz için mutluyuz. Bu etkinlikler, girişimcilerimizi dünya pazarlarına açma amacı taşırken, biz de onların ulusal ve uluslararası yatırımcılarla buluşmasını sağlıyoruz.” ifadesini kullandı.

    Girişimciler Hayallerini Gerçekleştiriyor

    Avdagiç, etkinlikte ortak bir gurur yaşandığını belirterek, “Bugün sahne alan girişimciler, mücadele ruhları ile kendilerini geliştiren bir yolculuklar yaparak yeni destanlar yazdılar. Bizim en büyük amacımız, bu potansiyeli burada filizlendirmek ve girişimcilerin daha fazla yatırım almasını sağlamak.” dedi.

    BTM bünyesinde kısa sürede yüzde 100 doluluğa ulaşan Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (TEKMER) önemine de değinen Avdagiç, “Belirli desteklerle bu merkezimizi büyütmeyi ve daha fazla firmaya hizmet vermeyi hedefliyoruz.” diye ekledi.

    Uluslararası Vizyon Geliştiriliyor

    “BTM’nin uluslararasılaşma vizyonu artık somut adımlar atmaya başladı,” diyen BTM Genel Müdürü Dr. Önder Kul, “Dubai ve Londra’da iki uluslararası ofisimizin olması, girişimlerimize büyük avantajlar sağlıyor. Bu ofisler sayesinde, girişimlerimiz global iş ağı ile daha yakından tanışacak.” ifadelerini kullandı.

    Yıl boyunca yurt dışındaki önemli fuarlara katılım gösteren girişimciler, bu sayede dünya pazarlarını yakından takip etme fırsatını da yakaladı. Kul, “Her uluslararası temas, girişimcilerin küresel düzeydeki görünürlüğünü artırıyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

    Etkinlikte 13 Girişimci Sahne Aldı

    Etkinlikte 13 girişimci, projelerini tanıtma imkanı bularak dikkat çekti. Girişimler arasında yer alan Petözel, dentalPrices, Fermente Bahçem ve daha fazlası, sektörlerindeki özgün yeniliklerle yatırımcılardan ilgi gördü. Ayrıca, etkinlikte sponsor olarak Emlak Konut GYO ve diğer firmalar yer aldı. Bu tür bellek etkinliklerinin genç girişimciler için önemli fırsatlar sunduğu vurgulandı.