Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye ve Bangladeş Arasında Sağlık Turizmi İçin Stratejik İş Birliği Görüşmesi Gerçekleşti

Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay ve Bangladeş Büyükelçisi M. Amanul Haq, sağlık turizmi ve yatırımları hakkında stratejik iş birliklerini görüştü. İki taraf, Bangladeş’in sağlık altyapısı ile Türkiye’nin deneyimini birleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay

İki Ülke Arasında Sağlık Turizmi İş Birliği

Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay ve Bangladeş Büyükelçisi M. Amanul Haq arasında gerçekleştirilen toplantıda, iki ülke arasındaki sağlık turizmi, hastane işletmeciliği, helal turizm ve yatırım konularında stratejik iş birlikleri üzerinde duruldu.

Bir araya gelen Prof. Dr. Aysun Bay ve heyeti, Bangladeş Büyükelçisi ile sağlık alanındaki potansiyeli geliştirmek amacıyla önemli adımlar atmayı hedeflediklerini vurguladı. Bangladeş’in son zamanlarda hızla büyüyen sağlık altyapısı ve Türkiye’nin uluslararası sağlık alanındaki tecrübesi, karşılıklı yatırım olanaklarını artırmaya yönelik fırsatlar sunuyor.

Prof. Dr. Aysun Bay, Türkiye’nin sağlık diplomasisini güçlendirdiğini belirtti ve “Bangladeş, genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Burada, helal sağlık turizmi, termal tedavi ve hastane işletmeciliği alanlarında büyük bir ortaklık oluşturmayı amaçlıyoruz. SATKOF olarak bu iş birliğini geliştirmek için önemli bir rol oynamaya hazırız,” ifadelerini kullandı.

Karşılıklı Fırsatlar ve İş Birliği

Bangladeş Büyükelçisi M. Amanul Haq, iki ülke arasındaki iş birliğinin ekonomik ve sosyal alanlarda büyük potansiyel sunduğunu söyledi. “Türk sağlık sisteminin tecrübeleri Bangladeş için değerli. Hastane işletmeciliği ve sağlık yatırımları alanındaki iş birliğine hazırız. Ayrıca, vize süreçleri ve aracılarla yaşanan sorunların üzerine SATKOF’un koordinasyonunda çözümler bulmayı umuyoruz,” şeklinde konuştu.

Görüşmede ayrıca, Afyonkarahisar’daki termal turizm modelinin yanı sıra, helal sağlık hizmetlerinin standartlaştırılması, Bangladeş temsilciliği kurulumu ve İzmir’de düzenlenecek olan 1. Uluslararası Sağlık Turizmi Köprüleri Kongresi’nde Büyükelçi ve Bangladeşli devlet temsilcilerinin katılımı konuları da ele alındı. Bu toplantılar, iki ülke arasındaki sağlık turizmi iş birliğini daha da derinleştirecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.