Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Türkiye, Sağlıkta Bilim ve Teknoloji Üreten Ülke Olma Yolunda İlerliyor

    Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Mersin ziyaretinde Türkiye’nin sağlık alanında bilim ve teknoloji üreten bir ülke olma hedefini vurguladı. 2026’da Mezitli’de açılması beklenen hastane ile Mersin’in sağlık altyapısını güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Bakan, sağlık tarama programlarına ve aile hekimliklerine dikkat çekerek, vatandaşları sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirmeye yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

    Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Mersin ziyaretinde Türkiye’nin sağlık alanında bilim

    Mersin’de Sağlık Yatırımları ve Gelecek Hedefleri

    Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye’nin yalnızca sağlık hizmetleri sunma kapasitesine sahip değil, aynı zamanda bu alanda bilim ve teknoloji üreten bir ülke haline gelme yolunda ilerlediğini ifade etti. Memişoğlu, “Amacımız, Türkiye’yi sağlık teknolojisi ve bilimi bakımından dünya genelinde öncü, insanlara sağlık hizmetlerine erişim sağlayan bir ulus yapmak” dedi.

    Bakan Memişoğlu, bu kapsamda Mersin’de gerçekleştirilecek sağlık projelerini görüşmek üzere düzenlediği ziyaretine, Mersin Valiliği’ni ziyaret ederek başladı. Vali Atilla Toros ve diğer yetkililerin karşıladığı Bakan, ziyareti sırasında öğrencilere de çiçek takdim edildi. Valilikte şeref defterini imzalayan Bakan, ardından Vali Toros ile sağlık yatırımlarına dair yapılan kapalı görüşmede bilgi aldı.

    Şehir Hastaneleri ve Gelişen Sağlık Altyapısı

    Mersin’de gerçekleştirdiği 63. il ziyareti sırasında, “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” projesi çerçevesinde sağlık yatırımlarını analiz eden Memişoğlu, Mersin’in sağlam bir sağlık altyapısına sahip olduğunu vurguladı. Bakan, “Mersin’de bir Şehir Hastanesi, bir üniversite hastanesi ve özel hastanelerle birlikte toplamda 25 hastane hizmet vermekte. Bu sayede sağlık hizmetlerimizi geliştiriyoruz, ancak bunu daha da ileri taşımamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

    Bakan Memişoğlu, 2002 yılından bu yana Mersin’de şehir hastanesi dahil olmak üzere 16 hastanenin açıldığını, bunun sonucunda yatak kapasitesinin 2500’den 5500’e yükseldiğini dile getirdi. Mersin’in ek yatak kapasitesine ihtiyacı olduğunu belirten Bakan, var olan çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti. 2026 yılında açılması planlanan Mezitli ilçesindeki yeni hastane hakkında da bilgi veren Bakan, inşaatın yüzde 95 oranında tamamlandığını kaydetti.

    Sağlıkta Önleyici Yaklaşımlar ve Toplum Bilinçlendirme

    “Sadece hastalandıktan sonra değil, öncelikle sağlıklı kalmayı hedefliyoruz” diyen Bakan Memişoğlu, aile hekimlikleri aracılığıyla tarama programları düzenlediklerini ifade etti. “Toplumun, bedenlerine özen göstererek doktorlarına ulaşmaları konusunda bilinçlenmesini sağlayacağız” diyen Bakan, sağlık hayat merkezlerinin önemli bir rol oynadığını belirtti. Sağlık merkezlerinden randevu almanın kolaylaştığını ve birçok farklı branşta uzmanın hizmet sunduğunu vurguladı. Ayrıca, fizyoterapistler eşliğinde yapılan egzersizlerin önemini de anlattı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TÜSEB organizasyonunda gerçekleştirdiği başarıları hatırlatan Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık hizmeti sağlama kapasitesinin yanı sıra bilim ve teknoloji alanında da söz sahibi olma çabası içinde olduğunu dile getirdi. “Gece gündüz çalışarak, bilgi ve yeteneklerimizi hayata geçirip Türkiye’yi sağlıkta teknolojinin öncüsü yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

    Mersin programında, önceki dönem Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı’nın da Bakan Memişoğlu’na eşlik ettiğini belirtelim.