Türk Hekimler Yurt Dışından Gelen Uzmanlara Eğitim Veriyor, Sağlık Alanında Uluslararası Bir Merkez Haline Geliyor

2 Min Read

Türk Hekimler Yabancı Uzmanlara Eğitim Veriyor

Türk sağlık profesyonelleri, mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla uluslararası düzeyde eğitim verme noktasına ulaştı. Son olarak, Irak’tan gelen iki uzman doktor, girişimsel nöroradyoloji konusunda eğitim almak üzere İzmir Acıbadem Kent Hastanesi’nde yer aldı. Hastanenin Girişimsel Nöroradyoloji bölümünden Prof. Dr. Çağın Şentürk, “Türkiye’nin sahip olduğu nitelikli insan gücü ve teknolojik altyapı ile yurtdışındaki uzmanlara farklı branşlarda üst düzey eğitim sunan bir merkez haline geldiğini” belirtti.

Türkiye, Sağlık Turizminin Gözdesi Haline Geldi

Sağlık turizmi alanında sürekli genişleyen branş yelpazesi ile Türkiye, dünyadan gelen hastalara hizmet sunarken, uluslararası platformda örnek alınan hekimler de edinimlerini bölgelerinden gelen uzmanlarla paylaşmaya başladı. Prof. Dr. Şentürk, Irak, Ukrayna, Özbekistan ve Azerbaycan gibi ülkelerden uzman doktorların Türkiye’yi tercih etmesinin altını çizdi. Irak’taki Musul İbn-i Sina Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan Uzm. Dr. Muhammed Khasro ve Uzm. Dr. Salman Ahmed’in, beyin damar hastalıklarının tanı ve endovasküler tedavileri için 6 ay boyunca eğitim alacaklarını ifade etti. Şentürk, bu uzmanların ülkelerine döndüklerinde daha önce uygulanmayan bu tedavi yöntemlerini bölgelerinde uygulamaya başlayacaklarını ve kendilerine her türlü desteği sağlayacaklarını aktardı.

Acıbadem Kent Hastanesi: Bölgenin Referans Hastanesi

Prof. Dr. Şentürk, Acıbadem Kent Hastanesi’ni beyin damar hastalıkları tedavisinde öncü bir referans merkezi haline getirmek için çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Ege Bölgesi’nde modern anjiyografi ünitesini hayata geçirdiklerini söyleyen Şentürk, bu ünite aracılığıyla beyin anevrizmaları, beyin arteriovenöz malformasyonları, beyin ve boyun damarlarındaki darlıklar, akut inme gibi tedavi ihtiyaçlarının karşılandığını vurguladı.

Prof. Dr. Şentürk, 6 aylık eğitim sürecinin ardından katılımcılara sertifika verileceğini ifade ederek, Türkiye’nin tıp alanında gösterdiği ilerlemelere dikkat çekti. Şentürk, “Sahip olduğumuz bilgi birikimi ve teknolojik olanaklarla Türkiye, yabancı uzmanlara bir üst ihtisas eğitim merkezi olmayı başardı. Bu durum, ülkemiz için son derece gurur vericidir” diye sözlerini tamamladı.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir