Türk Kızılayı’ndan Dicle’de Kan Bağışı Kampanyası Gerçekleştirildi

1 Min Read

Diyarbakır’da Kan Bağışı Seferberliği

Türk Kızılayı, Diyarbakır’da Dicle ilçesinde kan bağışı kampanyası başlattı.

Ekipler, tıbbi donanım ve sağlık uzmanlarıyla donatılmış 6 yatak kapasiteli mobil kan bağışı aracıyla Dicle’ye geldi. İlçe merkezinde saat kulesinin yanına yerleştirilen bu araçta, gönüllü vatandaşlar kan bağışında bulunarak Türk Kızılayı’nın önemli misyonuna destek oldular. Dicle Kaymakamı Mustafa Atış, kamu çalışanları ve birçok vatandaş, bu mobil araca gelerek kan bağışında bulundu.

Kampanyanın Önemi ve Beklentiler

Kampanya hakkında açıklama yapan Türk Kızılayı Dicle İlçe Başkanı Mehmet Hanefi Akalp, “Türk Kızılayı Diyarbakır Bölge Kan Bağış Merkezi, 6 il ve 48 hastanenin kan gereksinimini karşılamakta. Bugün de ilçemizde böyle bir kampanya gerçekleştiriyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızın buraya gelerek kan bağışında bulunmaları önemli. Ancak, yerel bağış oranımız istediğimiz seviyede değil. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını ve destek vermelerini bekliyoruz. Kan ihtiyacı, ne zaman ve kime olacağı kestirilemediği için sürekli bir destek şart” diye belirtti.

Bu süreçte Türk Kızılayı’na katkı sağlayan Mehmet Doğan ve İskender Özyoldaş, 12’nci kan bağışlarını gerçekleştirdikleri için bronz madalyalarıyla onurlandırıldı. Akalp, “Allah bağışçılarımıza sağlık ve huzur versin inşallah” diyerek sürecin önemine dikkat çekti.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir