Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tunceli’deki Ilkokul Öğrencileri, Kış Hazırlığı Yaparken Sorumluluk Bilinci Kazanıyor

Tunceli’nin Payamdüzü köyündeki ilkokul öğrencileri, “Yaşam Becerileri Projesi” kapsamında el becerilerini geliştiriyor. Öğretmen Abide San liderliğinde atkı örme etkinliği gerçekleştiriliyor. Öğrenciler, kışa kendi hazırladıkları atkılarla hazırlanmanın yanı sıra sorumluluk bilinci de kazanıyor.

Tunceli'nin Payamdüzü köyündeki ilkokul öğrencileri, "Yaşam Becerileri Projesi" kapsamında el

Öğrenciler Kış İçin Hazırlık Yapıyor

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesindeki Payamdüzü köyünde, ilkokul öğrencileri kış aylarına hazırlık yaparken, aynı zamanda sorumluluklarını da öğreniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Yaşam Becerileri Projesi” kapsamında, Payamdüzü Köyü İlkokulu’nda öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde birbirinden çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Atkı örme, avize yapma, dekoratif kumbara, fotoğraf çerçevesi ve kalemlik tasarımı gibi faaliyetler ders saatleri dışında yapılıyor. Bu etkinlikler sayesinde öğrenciler, el becerilerini geliştirip üretmenin getirdiği mutluluğu yaşıyor.

Öğrencilerden Anlamlı Yorumlar

Atkılarını kendi elleriyle ören öğrencilerden Royem Demir, “Dördüncü sınıfa gidiyorum. Bu atkılar bize güzel anılar bırakacak. Atkı örmek benim için çok keyifli. Bunu bazı matematik problemleri gibi düşünüyorum; her bir sırayı atlayarak ilerliyorum. Kış aylarında bu atkı soğuktan korunmamı sağlayacak” ifadelerinde bulundu.

İdil Erdoğan ise “Takımımın renklerinde atkı yaptım, çok da sevdim. Sevdiğimiz renklerle yaptığımız atkılarla birlikte kitap okuyoruz, el becerilerimizi geliştiriyoruz. Kışa çoktan hazırım!” şeklinde konuştu. Etkinlikler hakkında memnuniyetini dile getiren Siyar Çelebi, “Boş zamanlarımızda atkı örme veya kitap okuma etkinliklerimiz var. İki projede yer aldım; biri atkı, diğeri avize yapımı. Şu anda sade bir renk seçtim ama yakında kuzenime de bir atkı öreceğim” dedi.

Öğretmen Görüşü

Sınıf öğretmeni Abide San, öğrencilerin atkı örmeyi matematik problemi çözmeye benzettiklerini belirtti. “Payamdüzü köyünde dördüncü sınıfları okutuyorum. Yaşam Becerileri derslerimizde çeşitli sanatsal faaliyetler yaparak çocukların sadece akademik bilgilerini değil, hayata dair yeteneklerini de geliştirmeyi amaçlıyoruz. Kendi atkılarını örerken öğrenciler hem el becerilerini artırdılar hem de zihinsel olarak rahatladılar. Bu proje ile onlara üretken olmanın ve emek vermenin önemini aktarmayı başardığımız için mutluyum” diye ekledi.