Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tunceli’de Ekim Ayında 274 Firma ve 1860 Ürün Üzerinde Denetim Yapıldı

Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü, ekim ayında il genelinde gerçekleştirdiği denetimlerde 274 firmanın 1860 ürününü inceledi. Ekipler, haksız fiyat artışlarını önlemek ve tüketiciyi korumak amacıyla 5 firmaya idari yaptırım uyguladı. Müdür Kayahan Topal, denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü, ekim ayında il genelinde gerçekleştirdiği denetimlerde

Tunceli’de Piyasa Denetimleri Ekim Ayında Gerçekleşti

Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü, ekim ayı boyunca kent merkezi ve 5 ilçede eş zamanlı olarak 274 işletmede toplam 1,860 ürünü denetim altına aldı.

Denetimlerin Kapsamı ve Uygulanan İdari Yaptırımlar

Denetim faaliyetleri, Atatürk, Moğultay ve Cumhuriyet mahalleleri başta olmak üzere; Pülümür, Nazımiye, Ovacık, Çemişgezek ve Mazgirt ilçelerinde gerçekleştirildi. Bu işlemler sonucunda 5 işletmeye idari yaptırım uygulandı. Tüketici koruma, gereksiz fiyat artışlarının önlenmesi ve piyasa düzeninin sağlanması gibi amaçlarla yapılan denetimlerde, ürün fiyat etiketi, fiyat listesi ve raf-kasa uyumu gibi konular titizlikle gözden geçirildi.

Ticaret İl Müdürlüğü’nden Açıklama

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Tunceli Ticaret İl Müdürü Kayahan Topal, “Bakanlığımızın ve valiliğimizin direktifleri doğrultusunda, vatandaşlarımızın güvenli ve adil bir ticaret ortamında alışveriş yapabilmesi için denetim çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Genel olarak, olumsuz bir durumla karşılaşmıyoruz ancak, tespit ettiğimiz eksiklikler için ilk aşamada uyarıda bulunuyoruz. Eğer bu uyarılar yeterli olmazsa, tüketicimizin mağdur olmaması adına idari yaptırımlara başvurmak zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.