Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Trump ve Maduro Arasında Gizli Telefon Görüşmesi İddiası Gündemde

    New York Times, ABD Başkanı Donald Trump ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun geçtiğimiz hafta telefonla görüştüğünü iddia etti. Görüşmede, muhtemel bir yüz yüze buluşma konusu ele alındı; ancak bu plan henüz kesinleşmedi. Trump, Maduro için özellikle sert ifadeler kullanırken, bu durum diplomasi olasılığını düşündürüyor.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Trump ve Maduro Arasındaki Telefon Görüşmesi İddiası

    ABD merkezli haber kaynağı New York Times, geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump ile Venezuelalı lider Nicolas Maduro’nun bir telefon görüşmesi yaptığını öne sürdü.

    Gerginlik Artarken Görüşme Gerçekleşti mi?

    Son dönemde ABD ile Venezuela arasındaki gergin durum artarken, iki lider arasında gerçekleşen bu görüşmenin detayları henüz netlik kazanmadı. Habere göre, Trump ve Maduro’nun ABD’de bir araya gelme olasılığı ele alınırken, liderlerin programlarında böyle bir planın mevcut olmadığı kaydedildi.

    Bu telefon görüşmesi, Trump’ın Venezuela’ya yönelik sert söylemlerini sürdürdüğü bir dönemde gündeme geldi. Daha önce, Trump’ın Maduro ile bir görüşme yapmaya istekli olduğu 25 Kasım tarihinde de benzer iddialar gündeme getirilmişti. Ancak, söz konusu görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmediğine dair henüz Beyaz Saray veya Venezuelalı yetkililerden bir açıklama yapılmadığı dikkat çekiyor.

    Maduro Hakkında Terörist İlanı ve Ödül

    Bu gelişmelerin yanı sıra, ABD Dışişleri Bakanlığı, 25 Kasım tarihinde Venezuela’nın Cartel de los Soles (Güneşler Karteli) yapısının resmi olarak yabancı terör örgütleri listesine eklendiğini duyurdu. Açıklama, Maduro ile birlikte çeşitli hükümet yetkililerinin de bu yapı ile ilişkili olduğu iddialarını içeriyordu. Ayrıca, ABD Adalet Bakanlığı, Maduro’nun yakalanması için başına 50 milyon dolarlık ödül konulduğunu daha önce kamuoyuna iletmişti.

    Bütün bu yaşananlar, uluslararası diplomasi ve güvenlik konularında ciddi tartışmalara yol açmakta.