Trabzon Havalimanı, 21 Ağustos 2023 tarihinde 150 uçak trafiğiyle tüm zamanların en yüksek günlük trafik sayısına ulaşarak dikkat çekti. Bu uçuşların 81'i dış hatlardan gerçekleştirildi ve bu durum, havalimanının uluslararası ulaşımda önemli bir rol oynamaya devam ettiğini gösteriyor. Trabzon'un 3,5 milyon yolcu kapasiteli havalimanı, geçen yıl tam kapasiteyle hizmet vererek büyük bir başarı elde etmişti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, havalimanının bu yüksek uçuş sayısının şehrin turizm potansiyeline olumlu katkı sağladığını vurguladı. Genç, “21 Ağustos'ta rekor kırıldı. İniş ve kalkışlarla birlikte 150 uçak çok ciddi bir rakam” diyerek bu başarıyı değerlendirdi. Şehirdeki esnafların da memnun olduğunu belirten Genç, yabancı ziyaretçi sayısının geçen yıla göre artış gösterdiğini ifade etti.

Geçen yıl Trabzon'u ziyaret eden yabancı turist sayısı 101 bin artarak 1 milyon 447 bine ulaştı. Bu yıl ise Körfez bölgesinde yaşanan olumsuzluklara rağmen daha yüksek bir rakam beklendiği ifade ediliyor. Başkan Genç, “Ciddi bir artış var. Tebriz'den direkt uçuş başladı, Bakü'den uçuşlar mevcut. Çinli ziyaretçileri Batum veya Taşkent üzerinden Trabzon'a getirmek istiyoruz” dedi.

Körfez ülkelerinden gelen turistlerin şehrin ekonomisine katkı sağladığını belirten Genç, “Bu nedenle, cari açık noktasında da ülke ekonomisi açısından çok kıymetli bir iş. Bu işe ciddi manada sarılıyoruz” şeklinde konuştu. Trabzon'un turizm potansiyelini artırmak için çeşitli tanıtım faaliyetleri planlandığı da aktarılıyor.

İHA'nın haberine göre, Trabzon Havalimanı'nın bu başarısı, şehirdeki turizm ve ekonomi açısından önemli bir fırsat yaratıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı