Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Tortum’da Abdulkadir Şimşek’ten Geri Dönüşüm ile Sanatın Buluşması: Doğadan Eserler Yaratıyor

    Abdulkadir Şimşek, Erzurum’un Tortum ilçesindeki atölyesinde doğadan topladığı atık malzemelerle 500’den fazla ahşap eser üretirken, geri dönüşüm konusunda örnek bir yaşam tarzı benimsiyor. Hem sanat eserleriyle hem de tasarladığı makinelerle dikkat çeken Şimşek, doğal gıdalar da üreterek kendi kendine yeterli bir hayat sürüyor.

    Abdulkadir Şimşek, Erzurum’un Tortum ilçesindeki atölyesinde doğadan topladığı atık malzemelerle

    Sanatına Doğadan İlham Alarak Yön Veren Abdulkadir Şimşek

    Erzurum’un Tortum ilçesi Şenyurt Mahallesi’nde yaşayan Abdulkadir Şimşek, doğal atıkları sanata dönüştürerek dikkatleri üzerine çekiyor. 60 yaşındaki usta, çevresinden topladığı malzemelerle adeta eser yaratıyor. Geri dönüşüme olan tutkusu sayesinde bugüne kadar 500’den fazla ahşap ürün meydana getirmiş durumda. İlginç bir şekilde, bu eserleri satmak yerine kendi atölyesinde saklamayı tercih ediyor.

    Eski ve Yeni Bir Arada: Şimşek’in Eserlerinde Antika Dokunuşu

    Abdulkadir Şimşek, eserlerinde uyguladığı eskitme tekniğiyle geleneksel bir havayı yaşatıyor. Ahşap oymaları, Osmanlı dönemine ait birer antika görünümüne bürünerek görenlerin beğenisini kazanıyor. Sadece ürettiği sanat eserleri ile değil, aynı zamanda kullandığı makinelerle de fark yaratıyor. Atık malzemelerle tasarladığı makineler sayesinde, doğaya zarar vermeden üretim yapıyor. Örneğin, hidrolik sistemiyle çalışan dut sıkma makinesi, araba sileceği motoru ile güç alıyor ve dutun suyunu en verimli şekilde elde etmesini sağlıyor.

    Doğa Dostu Yaşam Tarzı ile Kendi Kendine Yeten Usta

    Abdulkadir Şimşek, yaşam felsefesi olarak kendi kendine yetmeyi benimsemiş durumda. El emeği ürünleri ile birlikte, evinde kaşar peyniri, beyaz peynir, meyve suyu gibi çeşitli gıdaları doğal yöntemlerle üretiyor ve tüketiyor. Hem ustalığı hem de geri dönüşüm konusundaki çalışmaları, bölge halkı tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Sanata ve doğaya verdiği değer, atölyesini geçmişin izlerini günümüze taşıyan bir kültür merkezi haline getirmiş durumda.

    Abdulkadir Şimşek’in el emeği ve geri dönüşüm projeleri, sadece bir hobi değil, aynı zamanda bölgenin kültürel mirasını da yaşatmaya yardımcı olan önemli bir uğraş olarak öne çıkıyor.