Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi Artışı

Ticari gayrimenkul fiyat endeksi, 2026 yılı ilk çeyreğinde Türkiye genelinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 7,7 oranında artış kaydetti.

TCMB Verileri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2026 yılı ilk çeyrek Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi (TGFE) verilerini açıkladı. Verilere göre, 2026 yılı birinci çeyreğinde TGFE, bir önceki çeyreğe göre yüzde 7,7 artmışken, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre nominal olarak yüzde 31,0 oranında artış göstermiş, reel olarak ise değişim göstermedi.

Dükkan ve Ofis Fiyat Endeksleri

2026 yılı birinci çeyreğinde Türkiye genelinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 7,4 oranında artış gösteren Dükkan Fiyat Endeksi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre nominal olarak yüzde 31,2 artmış, reel olarak ise yüzde 0,1 artış kaydetmiştir. Aynı çeyrekte Ofis Fiyat Endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 10,0 oranında artarken, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre nominal olarak yüzde 30,3 artmış ancak reel olarak yüzde 0,5 azalmıştır.

Üç Büyük İlde Gelişmeler

İstanbul, Ankara ve İzmir'in ticari gayrimenkul fiyat endeksleri, 2026 yılı birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre sırasıyla yüzde 9,0, 9,5 ve 8,4 oranlarında artış göstermiştir. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı çeyreğine göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 29,6, 36,3 ve 29,8 oranlarında artış göstermiştir.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi