## Eylül Ayında İhracat Rekoru
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Eylül ayına damga vuran bir açıklama yaptı. Bakan Bolat, bu ayda gerçekleştirdikleri ticari başarılarla hem aylık hem de yıllık bazda mal ihracatında önemli bir rekor elde ettiklerini duyurdu.
Bakan, söz konusu rekorun Türkiye’nin dünya genelindeki ticaret kapasitesini artırdığına dikkat çekti. Eylül ayı süresince kayıt altına alınan ihracat rakamlarının, ülkenin ekonomik büyümesine ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücüne olumlu katkılar sağladığını ifade etti.
Bu başarı, Türk ihracatçılarının potansiyelini gösteriyor. Elde edilen veriler, Türk ürünlerinin yurtdışında daha fazla tercih edildiğini ve taleplerin sürekli olarak arttığını ortaya koyuyor.
Bakan Bolat, “Eylül ayında hem aylık hem de yıllık bazda kaydettiğimiz bu başarı, gelecekte daha büyük hedeflere ulaşmamız için bize umut veriyor.” dedi. Ticaret Bakanlığı’nın yürüttüğü politikaların, bu tür başarılara zemin oluşturduğuna inandıklarını sözlerine ekledi.
Ülkemizin dinamik ve sürdürülebilir bir ticaret yapısına sahip olduğunu vurgulayan Bakan, ihracatçıların bu başarıyı sürdürmek için azimle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.