Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından organize edilen 39. Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen şed kuşatma töreni, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törende konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “Ticaret Bakanlığı olarak denetimlerimizi 81 ilde hızla devam ettiriyoruz” diyerek esnafın şikayetlerine dikkat çekti.
Esnafın Sorunları ve Çözümler
Gürcan, özellikle esnafın haksız kazanç elde etme ve fahiş fiyat uygulama gibi sorunlarıyla ilgili olarak, bu tür yanlış yapan işletmelere anında müdahale ettiklerini vurguladı. Ayrıca, bakanlık olarak esnafın desteklenmesine yönelik çeşitli önlemler alındığını belirtti. Cumhurbaşkanlığı önderliğinde esnafa yönelik büyük bir yapılanma sürecinin yaşandığını ifade eden Gürcan, esnaf sanatkarların desteklenmesi için hibe destekleri, kredi erteleme ve uygun faizli kredilerle desteklenmeye devam edildiğini aktardı.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de törende yaptığı konuşmada, Ahi Evran'ın Kayseri için önemine değinerek, bu etkinliğin kültürel bir miras olduğunu vurguladı. Ahilik, sadece ekonomik ilişkileri değil, aynı zamanda sosyal değerleri de barındıran bir kültürdür.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve KESOB Başkanı Şeyhi Odakır da etkinlikte yer alarak, ahilik değerlerinin önemine dikkat çektiler. Odakır, ahiliğin bireyleri iyi insan olmaya teşvik ettiğini ve bu kültürün gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti.
Bu yılki Ahilik Haftası, esnaf ve sanatkarların dayanışma ve ahlaki değerlerini ön plana çıkarırken, Kayseri'deki etkinlikler de bu mirası yaşatmaya devam ediyor.




