Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TFF, Süper Lig 12. hafta VAR Kayıtlarını Yayınladı: İncelenen Pozisyonlar ve Alınan Kararlar Açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig’in 12. haftasındaki 3 karşılaşmanın VAR kayıtlarını açıkladı. Gençlerbirliği – Başakşehir’de penaltı verilmedi; Gaziantep FK – Çaykur Rizespor’da Rizespor’a penaltı çıkarıldı; Kocaelispor – Galatasaray maçında ise gol ofsayt nedeniyle iptal edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in 12. haftasındaki 3 karşılaşmanın

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan VAR Kayıtları Açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 12. haftasında gerçekleştirilen maçların Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını duyurdu. TFF, bu önemli bilgileri Youtube kanalı aracılığıyla sesli ve görüntülü bir şekilde paylaştı. Aşağıda, ilgili maçlar ve alınan kararlar hakkında detaylar yer almaktadır.

Gençlerbirliği – Başakşehir Maçında Penaltı İtirazı

Gençlerbirliği ile Başakşehir arasında oynanan karşılaşmanın 88. dakikasında, konuk takımın atağı sonrası hakem Direnç Tonusluoğlu, VAR’dan bir uyarı aldı. “Potansiyel penaltı incelemesi” için kenara gelen Tonusluoğlu, pozisyonu çeşitli açılardan inceledi. Başakşehirli futbolcu Opoku’nun vuruşu sonrası Thalisson’dan seken top için Direnç Tonusluoğlu, “Erkan hocam, burada destek kolunun doğal konumda olduğunu ve düşüşün esasında doğal kolunu açılmadığını düşünüyorum. Kararımda sabit kalıyorum,” diyerek sahada, penaltı olmadığı yönünde karar verdi.

Gaziantep FK – Çaykur Rizespor Müsabakasında Penaltı Kararı

Gaziantep FK’nın Çaykur Rizespor ile karşılaştığı müsabakanın 66. dakikasında hakem Oğuzhan Çakır, VAR’dan gelen ‘potansiyel penaltı incelemesi’ önerisini göz önünde bulundurdu. Çaykur Rizespor’un futbolcusu Emrecan Bulut’un Sorescu’ya ayağıyla müdahale ettiğini tespit eden Çakır, ev sahibi Gaziantep lehine penaltı kararı verdi.

Kocaelispor – Galatasaray Maçında Ofsayt İncelemesi

Kocaelispor ile Galatasaray arasında oynanan maçta, 83. dakikada sarı-kırmızılı ekip Victor Osimhen’in golüyle beraberliği sağladı. Hakem Çağdaş Altay, VAR’ın “Potansiyel gol öncesi ofsayt için sahada inceleme” önerisi üzerine pozisyonu incelemek üzere kenara geldi. VAR iletişimi şu şekilde gerçekleşti:

VAR: “Çağdaş, burada Galatasaraylı futbolcunun bir şutu var. Galatasaray’ın 8 numaralı oyuncusu, hem defansın 14 numaralı oyuncusu hem de kaleciye müdahalede bulundu. Hareket alanını kısıtladığını düşünüyoruz. Şimdi başka bir açıdan da göstereceğim sana.”

Altay: “Tamam, golü göreyim.”

VAR: “Farklı bir açıdan da gösteriyorum.”

Altay: “Teşekkürler, ofsaytla başlıyorum, endirekt serbest vuruş.”

VAR: “Tamam, karar senin.”

Bu açıklamalar, futbolcuların performansını etkileyen kritik anları gözler önüne seriyor. TFF’nin bu tür şeffaflık hamleleri, futbolseverler tarafından heyecanla takip ediliyor.