Tekirdağ’da Koruyucu Aile Farkındalık Toplantısı Gerçekleştirildi

Tekirdağ’da “Gönül Elçileri ile Koruyucu Aile Farkındalık Toplantısı” yapıldı. Vali Recep Soytürk, aile kavramını vurguladı ve 2025’in “Aile Yılı” olarak önemli olduğunu belirtti. Koruyucu aile hizmetinden faydalanan çocuk sayısının 2012’de 4’ten 2025’te 164’e çıktığını ifade etti. Etkinlikte aile hikâyeleri ve piyano dinletisi yer aldı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Tekirdağ’da Koruyucu Aile Farkındalık Toplantısı Düzenlendi

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk, “Gönül Elçileri ile Koruyucu Aile Farkındalık Toplantısı”na katılarak önemli mesajlar verdiler.

Açılış Konuşması ve Vali Soytürk’ün Mesajları

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Özdemir yaptı. Vali Soytürk, aile kavramının toplumun en temel yapı taşı olduğuna dikkat çekerek, 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesinin önemine vurgu yaptı. Soytürk, çocukların sevgi ve güven ortamında büyümesinin hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, koruyucu aileliğin yalnızca çocuklara bir yuva sağlamakla kalmayıp, toplumsal dayanışmanın güçlü bir örneği olduğunu ifade etti.

Koruyucu Aile Hizmetinde Önemli Bir Artış

Tekirdağ’da koruyucu aile hizmetinden faydalanan çocuk sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çeken Vali Soytürk, şu verileri paylaştı: “2012 yılında 4 çocuğumuz koruyucu aile hizmetinden yararlanırken, 2025 yılında bu sayı 164’e ulaştı. Bugüne kadar toplam 241 çocuğumuzu koruyucu ailelerle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz.”

Teşekkür ve Duygu Dolu Anlar

Vali Soytürk, projeye destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a ve projeyi özveriyle yürüten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personeline de teşekkür etti. Programa katılım gösterenler arasında il ve ilçe protokolü üyeleri, ilgili kurum temsilcileri ve koruyucu aileler de yer aldı. Etkinlik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli tarafından yapılan sunum ve hizmetten faydalanan çocuklar ile ailelerinin duygu dolu hikayeleri video gösterimleriyle aktarıldı. Toplantı, bir çocuğun gerçekleştirdiği piyano dinletisi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı