Çevre Kirliliği Sorunu

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, doğa harikası alanlara bilinçsizce bırakılan çöpler, çevre kirliliğini gözler önüne serdi. Derecik köyü ile Ayvalı köyü yol güzergahında bulunan köprünün altı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce adeta çöplüğe dönüştürüldü.

Yürüyüş Yapanların Tepkisi

Moymul Ovası mevkisinde yürüyüş yapan Süleyman Taşçı, karşılaştığı manzara karşısında büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Köprüden aşağıya rastgele atılan evsel atıklar, plastikler ve molozların çevreye yayıldığını belirten Taşçı, doğanın bu şekilde katledilmesine karşı duyduğu tepkiyi dile getirdi.

Vatandaşların Talepleri

Süleyman Taşçı, “Sabah sporumuzu yapmak ve temiz hava almak için bu güzergahı kullanıyoruz. Ancak köprüden aşağıya atılan çöpleri görünce içim sızladı. Bu güzelim doğayı korumamız gerekirken, kendi elimizle kirletiyoruz. Burası hepimizin, bu manzara Tavşanlı'mıza hiç yakışmıyor” dedi. Bölgedeki çevre kirliliğinin her geçen gün arttığını belirten vatandaşlar, özellikle yol güzergahındaki boş alanların ve köprü altlarının kaçak döküm sahasına dönüştüğünü vurguladı. Vatandaşlar, yetkililerden denetimlerin sıkılaştırılmasını ve bu kirliliğe sebep olanlara karşı gerekli cezai işlemlerin uygulanmasını talep etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı